Antena Meniu Search
x

Iarnă în toiul verii. În Suceava o ploaie torenţială a transformat orașul în râuri

O ploaie torenţială de o jumătate de oră a transformat Suceava într-o mică Veneţie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 24.07.2020, 11:26

Vezi și
  • Ploaia a acoperit străzile și a transformat bulevardele în râuri.
  • Grindina a adus iarna în toi de vară.

Pe străzi, maşinile parcă erau bărci, iar oamenii au fost nevoiţi să meargă pe trotuar prin apa care le ajungea până la brâu. A căzut şi grindină. Atât de multă încât a acoperit totul cu un strat de gheaţă.

O furtună de o jumătate de oră a oprit totul în loc în Suceava. A turnat cu găleata, iar apoi grindina a adus iarna în toi de vară.

În unele locuri din oraş, furtuna a venit însoţită de foarte multa gheaţă. Grindina a căzut atât de mult în anumite zone asfel încât sau format covoare de gheaţă. 

Ploaia torențială a acoperit multe străzi și a transformat bulevardele în râuri. Oamenii au navigat cu greu prin apa care le ajungea până la brâu. Pe lângă ei, maşinile parcă înotau.

Marius Tăuteanu, ISU Suceava: Detaşamentul de pompieri Suceava intervine cu 4 autospeciale, cu motopompe pentru scoaterea apei din casele inundate. Intervenim pt evacuarea apei atât din case, curţi şi străzi.

În oraș mai multe panouri publicitare au fost dărâmate de vânt, zeci de arbori au fost rupți și câteva fire de electricitate au căzut pe mașini și pe carosabil.

Şi în judeţul Neamţ, vremea rea a făcut dezastru. În comuna Alexandru cel Bun, pompierii au salvat o bătrână a cărei casă a fost distrusă de copaci prăbuşiţi. Femeia de 89 de ani rămăsese izolată deoare apa mare a distrus şi podeţul de acces.

Ca s-o poată aduce la mal pe bătrână, pompierii au improvizat un podeţ dintr-o scară, şi pe sfori au adus targa în siguranţă pe uscat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iarnă în toiul verii. În Suceava o ploaie torenţială a transformat orașul în râuri