Antena Meniu Search
x

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Baia Mare s-au apucat de tâmplărie!

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Baia Mare s-au apucat de tâmplărie. Şi nu doar că obţin o calificare recunoscută, dar li se micşorează şi pedeapsa.

Vezi și

Sunt privaţi de libertate, dar asta nu-i împiedică să înveţe o meserie! Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Baia Mare s-au apucat de tâmplărie. Şi nu doar că obţin o calificare recunoscută, dar li se micşorează şi pedeapsa.

Pare o fabrică de tâmplărie. Şi totuşi, nu e. Micul atelier se află chiar în interiorul unui penitenciar. Cel din Baia Mare. Iar muncitorii sunt persoane private de libertate. 

Ionuţ a venit la cursul de tâmplărie, hotărât să obţină o calificare în domeniu. Şi să se poată descurca în momentul în care ajunge să fie un om liber. 

Ionuţ Seremi: "Înveţi ceva care te faciliteză afară sau îţi poate fi util în viaţă. O să folosesc timpul ăsta în avantajul meu. Să dezvolt ideile, după aia când ies să le pun în practică."

Şi nu e singurul. L-au urmat şi alţi colegi de-ai lui. Spun că, muncind, timpul parcă trece mai repede. 

Vasile Ţifrac, deţinut: "O să-mi prindă bine. După ce ieşi afară te orientezi undeva să te îndrepţi, să nu mai faci prostii. Dacă o să mă angajez undeva, poate o să întâlnesc şi momente în care o să am nevoie de tâmplărie."

Nu doar că învaţă, dar au parte şi de alte avantaje. 

Andreea Dobritoiu, purtător de cuvînt Penitenciarul Baia Mare: "Au zile câştig şi credite. Şi bineînţeles certificatul de absolvire al cursului şi de calificare. Dacă vor fi selecţionaţi la muncă, venitul este împărţit între deţinut şi administraţia penitenciarului. 

21 de persoane au fost selectate pentru acest curs. Şi, dacă dovedesc că se descurcă, ar putea primi chiar şi comenzi de la firme specializate în tâmplărie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Baia Mare s-au apucat de tâmplărie!