Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Supravietuiesti daca ai relatii! O farmacie din Romania vinde citostatice pe sub mana doar celor care stiu un cod secret

Bolnavii de cancer sunt lasati sa se descurce singuri de un stat platit sa aiba grija de ei. Pacientii au ajuns sa apeleze la retele "subterane" ca sa faca rost de medicamentele care-i tin in viata.

Vezi și

“M-a trimis doamna… “. E numele de cod cu ajutorul caruia un bolnav de cancer poate cumpara o speranta de viata. Un tratament care, in mod normal, ar trebui sa fie pentru toti, e pastrat doar pentru cei cu relatii.

Iar farmacista pare sa stie foarte bine. Pacientii care vin cu astfel de recomandari trebuie sa primeasca medicamentul devenit leac rar.

Anuntati ca au fost filmati cu o camera ascunsa, reprezentantii farmaciei au refuzat sa comenteze. Ba chiar au incercat sa ne convinga ca nu au medicamentul.

Citostaticul vandut pe sub mana nu se gaseste, oficial, in nicio farmacie. E vital in tratamentul mai multor tipuri de cancer: de pancreas, de colon, mamar, rectal sau uterin. Momentan, in Romania exista doar pe piata neagra a medicamentelor, aduse de intermediari din strainatate.

Pe hartie, statul asigura sute de medicamente, dar in realitate nu exista mai nimic. Viorica stie foarte bine cum merg lucrurile. De aproape un an se lupta cu un cancer la san, iar in toata aceasta perioada a dus o adevarata lupta pentru a ajunge la tratamentele necesare. “Am lucrat in sanatate 34 de ani, deci macar atat puteam si noi sa fi primit, dar daca nu se poate platim cum stim si cat avem”, spune Viorica.

Iar in cazul femeii sunt mii de bolnavi care asteapta de ani buni ca autoritatile sa reactioneze. “Medicamente care lipsesc si sunt esentiale in schemele de tratament ale pacientilor nostri nu fac decat sa altereze situatia grava a pacientilor si acesti pacienti sa moara intr-un final din lipsa de tratament”, sustine presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania Cezar Irimia.

Si unde statul nu e capabil, apar afaceristii. Adevarate retele subterane ce aduc medicamente de peste tot din lume au aparut in ultimii ani. “S-au dezvoltat aceste retele mafiote le spun eu, de mai mult timp, de un an si ceva, care vand asa-zisele medicamente lipsa de pe piata”, a mai spus Cezar Irimia.

In acest moment, in Romania nu mai putin de 40 de medicamente pentru cancer lipsesc cu desavarsire de pe piata. In fiecare an, numarul bolnavilor de cancer creste cu 70.000.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Supravietuiesti daca ai relatii! O farmacie din Romania vinde citostatice pe sub mana doar celor care stiu un cod secret