Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Suspecții de coronavirus din România, monitorizați de la distanță

Sute de suspecti de coronavirus pot fi monitorizaţi, începând de astăzi, de la distanţă. Medicii folosesc dispozitive pentru cardiaci numite holtere. Deocamdată, doar pentru pacienţi din Bucureşti. Însă Ministerul Sănătăţii vrea să extindă proiectul la nivel naţional.

de Redactia Observator

la 11.03.2020 , 00:57

Sute de suspecti de coronavirus pot fi monitorizaţi, începând de astăzi, de la distanţă. Medicii folosesc dispozitive pentru cardiaci numite holtere. Deocamdată, doar pentru pacienţi din Bucureşti. Însă Ministerul Sănătăţii vrea să extindă proiectul la nivel naţional.

Coronavirusul îi face şi pe medici să lucreze de la distanţă. De astăzi, bucureştenii izolaţi în casele lor sunt monitorizaţi cu holtere pentru cardiaci.

Testele din laborator sunt singurele care confirmă sau infirmă sută la sută coronavirusul. Aceste dispozitive ajută însă în procesul de diagnosticare pentru că transmit în timp real simptomele pacientului. Temperatura, frecvenţa cardiacă, respiraţia, tensiunea arterială şi electrocardiograma sunt indicatori pe baza cărora medicii îşi dau seama dacă sunt sau nu în faţa unui nou caz de Covid-19.

Vezi și

Dispozitivul înregistrează şi locaţia, deci autorităţile vor şti şi dacă cetăţenii aflaţi în izolare la domiciliu pleacă la plimbare. Toate datele sunt transmise către centrul de telemedicină din Complexul Funcţional Caraiman.

Medicii care se află în centrul de supraveghere văd în timp real ce face pacientul pe un monitor. Văd dacă acesta părăseşte locuinţa, sau dacă stă. Când apar schimbări de temperatură, de exemplu, medicii sesizează şi timpul de reacţie e de 20 de secunde. Vor contacta pacientul iar dacă acesta nu răspunde vor trimite imediat un echipaj de ambulanţă.

Informaţiile ajung simultan şi la centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii va funcţiona non-stop. Informaţiile sunt centralizate într-un sistem creat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Toate spitalele şi direcţiile de sănătate publică din ţară au primit tablete şi sunt obligate să introducă in sistem informatiile legate de coronavirus. Iar dacă au probleme cu stocurile au şi o rubrică de alertă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Suspecții de coronavirus din România, monitorizați de la distanță