Antena Meniu Search
x

Strigătele sutelor de români abandonați în infernul din Bulgaria

Aproape o mie de români îşi trăiesc coşmarul vieţii, în mijlocul puhoaielor, pe litoralul bulgăresc. Furtuna şi codul roşu de inundaţii le-au distrus maşinile.

Vezi și

 Aproape o mie de români îşi trăiesc coşmarul vieţii, în mijlocul puhoaielor, pe litoralul bulgăresc. Furtuna şi codul roşu de inundaţii le-au distrus maşinile. Oamenii s-au trezit cu apa până la genunchi în hoteluri, iar de 48 de ore primesc doar sandvişuri şi apă de băut.

De 48 de ore, aproape o mie de români îşi trăiesc coşmarul vieţii. În staţiunea Albena, puhoaiele de apă de peste un metru şi jumătate au luat pe sus maşinile din parcări, apoi au intrat în hoteluri şi în restaurante. Nimeni nu i-a avertizat că vine potopul.

Românii s-au mobilizat şi i-au ajutat şi pe alţii să-şi scoată maşinile din apă. Timp în care, din şase hoteluri inundate, turiştii erau evacuaţi cu elicopterele şi camioanele militare. Mai întâi nemţii şi ruşii. Românii, ultimii.

De mâncare au primit două sandvişuri. Şi ele servite românilor în restaurante unde mesele pluteau în apa până la genunchi. În necazul românilor, bulgarii au căutat câştigul. Le-au cerut 25 de euro ca să le urce maşinile pe o platformă şi să le scoată din zonele inundate.

Mai dificil pentru turişti este acum să iasă din zonele inundate. Ciclonul mediteranean care a măturat litoralul din România până în Turcia, a atins intensitatea maximă în zona Varna-Albena. În 24 de ore au căzut şi 200 de litri de apă pe metrul pătrat.

Înainte să ajungă în mare, apele au rupt în două terasa unui hotel. Telefoanele au curs cu miile la ambasadă. Din estimările autorităţilor, aproape o mie de turişti români au nevoie de ajutor, în staţiunile inundate de pe litoralul bulgăresc.

Pentru unii dintre ei sejurul se termină mâine, pentru alţii, însă, abia începe. Agenţiilor le revine obligaţia să le ofere cazare într-un alt hotel. Vestea proastă este că, în Bulgaria, continuă să plouă. Iar la 30 de kilometri distranţă de Albena, Varna este sub ape. 14 oameni au murit acolo, dintre care doi copii. Luni, e zi de doliu naţioanal în Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Strigătele sutelor de români abandonați în infernul din Bulgaria