Antena Meniu Search
x

Sute de români au aşteptat miezul nopţii în Ungaria pentru a scăpa de izolare

Sute de români au aşteptat cu orele în Ungaria ca să se facă ora 24 pentru a scăpa de izolare. Autorităţile au hotărât ca de astăzi, ţările care au mai puţin de 5 îmbolnăviri la un milion de locuitori să fie trecute pe o listă de destinaţii sigure.

de Redactia Observator

la 15.06.2020, 11:02

Vezi și
  • Parcările din Ungaria s-au umplut de maşini cu numere româneşti.
  • Conaţionalii au aflat de noile măsuri de relaxare din presă sau de pe internet.

Aşadar cozile nu au încetat să apară, iar românii întorşi din Germania, Austria sau Grecia nu au mai sunt obligaţi să intre în izolare la domiciliu.

Parcările din Ungaria s-au umplut de maşini cu numere româneşti, încă de sâmbătă de la ora prânzului. Românii au preferat să petreacă o zi, chiar două, la vecinii noştri decât să rămână în izolare la domiciliu pentru două săptămâni.

Conaţionalii, aflaţi peste hotare, au aflat de noile măsuri de relaxare din presă sau de pe internet. Mulţi însă nu erau siguri dacă ţările din care se întorc de la muncă sunt considerate sigure.

"Vin dintr-o ţară destul de civilizată care până în acest moment are 4 cifra, 4 la milion. Cazurile sunt foarte jos, deci mi se pare destul de safe pentru România pentru a accepta românii care sunt demult plecaţi în străinătate" a spus unul dintre şoferi.

Dacă au scăpat de izolare, nu au scăpat însă de trierea de la vamă. Cu toţii au fost nevoiţi să completeze documentele care atestă faptul că se întorc din ţări sigure.

Ţări precum Italia, Spania, Franţa sau Marea Britanie continuă să fie considerate destinaţii cu risc, iar măsura izolării la domiciliu rămâne valabilă pentru românii care se întorc din acestea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sute de români au aşteptat miezul nopţii în Ungaria pentru a scăpa de izolare