Tablou de Tonitza, vândut cu 200 de mii de Euro, la o licitație de artă din București
Arta înseamnă bani. Asta descoperă tot mai mulţi români care au început să investească în tablouri sau sculpturi. Au şi de ce. Preţurile cresc fulminant de la an la an. De pildă, un tablou realizat de Nicolae Tonitza.
Arta înseamnă bani. Asta descoperă tot mai mulţi români care au început să investească în tablouri sau sculpturi. Au şi de ce. Preţurile cresc fulminant de la an la an. De pildă, un tablou realizat de Nicolae Tonitza, care costa acum doi ani 150 de mii de euro, s-a vândut acum cu aproape 200 de mii de euro, un preţ record pe piaţa de artă în acest an.
Este momentul în care una dintre cele mai valoroase picturi din România îşi schimbă proprietarul. Tabloul a făcut parte din mai multe colecţii istorice. A aparţinut pentru o vreme arhitectului Dimitrie Mohor, coleg de liceu cu Nicolae Tonitza, dar şi dirihorului român Jean Ionescu. S-a vândut la un preţ aproape dublu faţă de cel de pornire si a stabilit un record pe piaţa de artă în 2019.
La aceeasi licitaţie tabloul "Primăvara în livadă" semnat de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat de o familie de colecţionari din ţară pentru suma de 80.000 de euro. Lucrarea lui Theodor Pallady, Coş cu portocale, a fost cumpărată cu 38 de mii de euro.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Cristian Sbârlă, inginer de profesie, investeşte de mai mulţi ani în artă.
Toate cele 178 de tablouri scoase la licitaţie au fost vândute.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰