Antena Meniu Search
x

Postul terapeutic sau mersul pe jos 400 de kilometri, fără să mănânci nimic, demonstrat de un ieşean (Video)

Pelerinaj controversat al unui tânăr de 38 de ani din Iaşi. A mers pe jos zile întregi de la o mănăstire din Iaşi până la una din Constanţa.

de Redactia Observator

la 28.06.2020, 14:13

Vezi și
  • Bărbatul a mers pe jos 400 de kilometri.
  • În tot acest timp nu a băut decât apa.

În tot acest timp, nu a mâncat nimic, ci a băut doar apă. Tânărul susţine că promovează în acest fel postul terapeutic, o practică care ar aduce beneficii pentru sănătate.

După mai bine de 400 de kilometri străbătuţi la pas, Cezar ajunge la destinaţie, la mănăstirea Casian din comuna Târguşor.

A pornit la drum din Iaşi şi a mers pe jos opt zile, până în judeţul Constanţa. În tot acest timp nu a băut decât apa.

Este modul prin care vrea să promoveze postul terapeutic. Acum se bucură de reuşită deşi recunoaşte că se îndoia că va ajunge teafăr.

Cezar: Sunt foarte fericit ca pot sa promovez aceasta idee de post terapeutic, care face lucruri bune, care trateaza diverse aspecte ale trupului, ale mintii.

Povesteşte că nu a fost uşor. Pe traseu, a avut parte de multe momente de poticnire.

Cezar: Mi-am stricat picioarele, groazinc, am facut bataturi de sus si pana jos, nu ma puteam ridica din pat. In fiecare zi ziceam ca nu mai pot.

Reporter: Ai lua-o de la capat?

Cezar: Astazi nu m-as intoarce inapoi la Iasi.

Destinaţia finală nu a fost aleasă întâmplător. Stareţul de aici este fratele preotului de la mănăstirea Bucium, locul de unde a plecat în pelerinajul pedestru.

Părintele recunoaşte că şi-a făcut griji pentru Cezar. I-a dat binecuvântarea să pornească la drum cu. emoţii.

Iustin Petre, staret Manastirea Sfantul Casian: Nu a facut acest efort in zadar si incearca sa ne transmita un mesaj si anume ca postul pe care Biserica il promoveaza de doua mii de ani are o dimensiune terapeutica, care, din pacate, a fost uitata inclusiv de slujitorii bisericii.

Deşi specialiştii recunosc beneficiile postului pentru sănătate, înfometarea care se întinde pe mai multe zile naşte controverse.

Sunt medici care spun că postul terapeutic trebuie început treptat şi numai după ce toate analizele medicale ies perfect. Specialiştii nu recomandă pauzele alimentare prelungite fără consult medical pe parcursul lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Postul terapeutic sau mersul pe jos 400 de kilometri, fără să mănânci nimic, demonstrat de un ieşean (Video)