Antena Meniu Search
x

Tânără agresată în timpul unei alergări, în Parcul Tineretului din Capitală. Un muncitor venit din Bacău a pus-o la pământ

O tânără a trăit momente de groază în Parcul Tineretului din centrul Capitalei. În timp ce alerga, a fost urmărită de doi bărbaţi, pusă la pământ de unul dintre ei şi agresată. Ţipetele tinerei i-au alertat pe trecători care au sunat la 112 şi i-au sărit în ajutor. Atacatorii sunt muncitori în construcţii din Bacău care lucrează pe un şantier din sectorul 4. Au fost reţinuţi amândoi, iar unul dintre ei e acuzat de tentativă de viol.

de Redactia Observator

la 30.08.2020, 20:25

Vezi și
  • Ţipetele tinerei i-au alertat pe trecători care au sunat la 112
  • Atacatorii sunt muncitori în construcţii din Bacău care lucrează pe un şantier din sectorul 4

Ora 21. În centrul Capitalei, într-unul dintre cele mai populare parcuri din oraş, Parcul Tineretului, o femeie care aleargă cade victima unor indivizi periculoşi. Este pusă la pământ de unul dintre ei, în timp ce al doilea bărbat priveşte toată scena.

Alexandra Bucuroiu, reporter Observator: Femeia ieşise să alerge prin parc, moment în care cei doi prieteni au urmărit-o, iar apoi unul dintre ei ar fi agresat-o sexual. Strigătele de ajutor ale femeii i-au determinat pe trecători să sune la 112.

Când i-au auzit ţipetele, mai mulţi oameni au sărit în ajutorul tinerei. Agresorul reuşeşte să fugă, dar prietenul lui e imobilizat de martori. În stare de şoc, victima a reuşit să îl descrie poliţiştilor pe individ. Este prins de oamenii legii înainte să iasă din parc. A devenit agresiv când i-a văzut pe bărbaţii în uniformă. Amândoi agresorii au fost duşi la secţie pentru audieri.

La secţia 14 de poliţie a ajuns şi victima, căreia i s-a făcut rău în timpul audierilor. A avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce le-a povestit poliţiştilor prin ce a trecut, tânăra s-a dus la Institutul pentru Medicină Legală.

Fratele unuia dintre agresori pune totul pe seama consumului de alcool.

Fratele unui agresor: Ar fi fost cu un prieten, ar fi fost sub influenţa substanţelor alcoolice şi celălalt ar fi agresat-o pe fată, i-ar fi pus mâna la gură. Am înţeles că e luat pentru tentativă de viol. Nu o cunoşteau pe fată din ce am înţeles. era străină.

Reporter: Au găsit-o acolo?

Fratele unui agresor: Da, da. Am înţeles că ar fi întâlnit-o acolo

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tentativă de viol şi complicitate la tentativă de viol.

Reporter: A recunoscut clientul dumneavoastră atrocităţile comise aseară?

Valentin Vladu, avocat din oficiu: În mare parte

Reporter: Dar ce spune?

Valentin Vladu, avocat din oficiu: Că nu îşi mai aduce aminte şi că era băut

Tentativa de viol se pedepseşte cu închisoare de până la 12 ani.

În România, 30% dintre femei spun că au fost victime ale violenţei fizice sau sexuale cel puţin odată în viaţă. Un sondaj Runner's World din 2019 a arătat că 84% dintre alergătoarele care au răspuns chestionarului au trecut printr-o formă de hărţuire. În România nu avem un astfel de studiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tânără agresată în timpul unei alergări, în Parcul Tineretului din Capitală. Un muncitor venit din Bacău a pus-o la pământ