Antena Meniu Search
x

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, printre cele mai frumoase din Europa

Târgurile celebre de Crăciun din toată Europa au concurenţă serioasă din partea clujenilor. Târgul din Cluj-Napoca are toate şansele să intre şi anul acesta în topul celor mai frumoase târguri de sărbători de pe continent.

de Redactia Observator

la 01.12.2019, 01:02

Vezi și

Târgurile celebre de Crăciun din toată Europa au concurenţă serioasă din partea clujenilor. Târgul din Cluj-Napoca are toate şansele să intre şi anul acesta în topul celor mai frumoase târguri de sărbători de pe continent. A fost deja nominalizat printre cele 24 cele mai impresionante.

Căsuţele decorate ca într-o poveste, serile de colinde, aroma de turtă dulce, ciocolată caldă şi vin fiert au pus târgul de Crăciun din Cluj-Napoca pe lista celor mai impresionante din Europa. Alături de Viena, Budapesta şi Praga.

Pentru al doilea an consecutiv, târgul a fost nominalizat alături de alte 24 de pe tot continentul în competiţia celor mai frumoase din Europa. Clasamentul final va fi stabilit pe 10 decembrie, după voturile online.

Preparatele inedite, precum somonul la jar după o reţetă finlandeză sau punchul tropical cu ananas şi cocos, atrag turiştii şi în târgul deschis aseară la Oradea.

Pe lângă tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi şi cadouri, patinoarul sau bradul înalt, aici, în centrul oraşului a fost adusă această roată carusel albă, aflată pentru prima dată în România. Ce pot să vă spun este că acolo de sus, de la peste 30 de metri înălţime, peisajul este unul de vis.

În Capitală, caruselul s-a învârtit întreaga zi cu toate locurile ocupate, Ploaia măruntă nu a reuşit să strice nici distracţia şi nici pozele, care au curs una dupa alta.

Cele mai căutate produse sunt fasolea cu ciolan, cârnaţii româneşti, că românul mâncâncă e gurmand, pomana procului, pastrama de berbecuţ.

Nu doar mâncarea tradiţională a atras admiratori, ci şi câţiva bărbaţi care promoveză cultura geto-dacilor.

Târgul de Crăciun din Capitală are peste 130 de casuţe care vor fi deschise până pe 26 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, printre cele mai frumoase din Europa