Antena Meniu Search
x

Iubitorii de frumos s-au adunat la Târgul Floral din satul Curteni

A fost zi de sărbătoare la Curteni, în Mureş. Florile au fost în centrul atenţiei. Peste 50 de producători au expus plante care mai de care mai frumoase. Unele soiuri sunt cunoscute, altele mai speciale, greu de găsit pe piaţă. Iubitorii de frumos au venit din toată ţara.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 11:12

Vezi și

A fost zi de sărbătoare la Curteni, în Mureş. Florile au fost în centrul atenţiei. Peste 50 de producători au expus plante care mai de care mai frumoase. Unele soiuri sunt cunoscute, altele mai speciale, greu de găsit pe piaţă. Iubitorii de frumos au venit din toată ţara. Au fost impresionaţi de ofertă şi nu au rezistat să plece cu mâna goală. 

Atent îngrijite şi răsfăţate de grădinari, florile fac senzaţie prin coloritul fascinant şi prin parfumul proaspăt.

Târgul Floral din satul Curteni, comuna Sântana de Mureş, se organizează în fiecare an, la începutul lunii mai. Şi vin aici oameni din toată ţara. Unii pentru prima dată, alţii de ani buni.

Şi, când soiurile sunt diversificate, iar preţurile - rezonabile, pleacă acasă încărcaţi.

La Curteni nu este casă unde să nu existe un cultivator de flori. Pentru o recoltă bogată este nevoie de multă muncă şi seriozitate. Însă ingredientul principal, spun sătenii, care face florile să radieze de frumuseţe, este dragostea.

În funcţie de soiuri, preţurile sunt cuprinse între 1 leu şi 50 de bani şi 200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Iubitorii de frumos s-au adunat la Târgul Floral din satul Curteni