Antena Meniu Search
x

Video Târguri de Crăciun deschise pe timp de pandemie în ţară

În ciuda pandemiei, există oraşe unde administraţiile locale nu au intezis târgurile de Crăciun. Chiar dacă, anul acestea, astfel de evenimente sunt mult mai puţin animate.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.12.2020, 15:48

Vezi și
  • Sunt mai multe oraşe din România care au deschis târguri de Crăciun.
  • Printre acestea se numără Iaşi, Cluj, Timişoara, Râmnicu Vâlcea sau Bucureşti. 

În Braşov, Baia Mare sau Craiova, oamenii se pot bucura de turtă dulce vândută din căsuţe de lemn şi pot cumpăra preparate tradiţionale direct de la producători.

Câte puţin din toate, pt că aceasta este în acest an situaţia în care se desfăşoară târgul de crăciun din Piaţa Sfatului. Numai 20 de producători şi meşteşugari au fost autorizaţi de primăria Brasov să vândă în acest târg, în acest an. 

Deși suntem într-un context dificil, autorităţile locale au dorit ca brașovenii, dar şi turiştii să simtă totuşi atmosfera Crăciunului.

Târgul se desfăşoară lângă bradul de Crăciun amplasat, ca în fiecare an, în Piaţa Sfatului. Portul măştii e obligatoriu, iar la fiecare căsuţă e montat un paravan astfel încât productorii să fie separaţi de clienţi. Se vând doar produse ambalate. 

Nici în Baia Mare, atmosfera din anul pandemiei nu se compară cu cea din anii precedenți.

Acum, în centrul vechi al orașului sunt amplasate doar 12 căsuțe, un carusel și atelierul lui Moș Crăciun. Târgul are însă și o latură caritabilă: vizitatorii pot comercializa obiecte de Crăciun și astfel ajută cu bani o cauză caritabilă. 

A doua oară poate e cu noroc pentru craiovenii care pot să se bucure cu adevărat de sărbători! Târgul de Crăciun s-a redeschis joi, pentru doua oară în acest an, după ce prima dată, la începutul lunii, piaţa s-a închis la nicio oră de la deschidere. 

Sunt mai multe oraşe din România care au deschis târguri de Crăciun. Printre acestea se numără Iaşi, Cluj, Timişoara, Râmnicu Vâlcea sau Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Târguri de Crăciun deschise pe timp de pandemie în ţară