Antena Meniu Search
x

Video Unicat în România! Taxe plătite la şcoală, în magazine şi baruri

Până la digitalizare, iată ce se întâmplă în România. Taxe plătite la şcoală, în magazine şi baruri sau chiar în birouri impovizate în casele localnicilor. Se întâmplă într-o comună din Gorj, unde primăria nu dispune de suficiente spaţii ca să fie respectată distanţa în pandemie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.02.2021, 17:03

Vezi și
  • Taxe plătite în casa localnicilor
  • Listă pentru plata taxelor

Aşa că a apelat la ajutorul oamenilor pentru a găzdui agentul fiscal. Vestea i-a bucurat pe localnici, care nu au mai fost nevoiţi astfel să bată drumul până la primărie. 

De peste 30 de ani, Dumitru Paliţă încasează taxele şi impozitele în comuna Dăneşti din Gorj. Recent a început să aibă un "birou" nou în fiecare zi de muncă. Astăzi, un localnic i-a pus la dispoziţie terasa din curtea casei.

Sorin Surdu, proprietarul casei: "Ne-am luat toate măsurile de precauţie, avem măşti, ne-a pus domnul primar la dispoziţie. Avem şi soluţie de dezinfectat".

Taxe plătite în casa localnicilor

Conştiincioşi, oamenii s-au aşezat la rând încă de la primele ore ale dimineţii să achite taxele locale.

Dacă astăzi oamenii au plătit taxele acasă la un localnic, de mâine, biroul agentului fiscal se va muta în mai multe şcoli, apoi în magazine, iar, de luna viitoare, impozitele vor fi încasate într-un bar.

Dumitru Paliţă, agent fiscal: "Şi la un bar, într-un colţ acolo, nu-i problemă. Vin şi la o cafea, şi la impozit".

Primăria a fost nevoită să caute soluţii, pentru că nu dispune de spaţii suficiente astfel încât să poată fi respectată distanţa între oameni, în contextul pandemiei.

Listă pentru plata taxelor

Mădălin Paliţă, primarul comunei Dăneşti: "Am moştenit o infrastructură foarte defectuoasă şi, de aceea, am apelat şi la cetăţenii mai de vază ca să stabilim câte un punct de colectare a taxelor".

În fiecare sat al comunei, oamenii au primit câte o listă ca să ştie în fiecare zi unde îşi vor putea plăti taxele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Unicat în România! Taxe plătite la şcoală, în magazine şi baruri