Antena Meniu Search
x

Taximetriști prinși cu "maimuța" în București, după o razie a polițiștilor

Zece kilometri taxaţi în plus printr-o simplă apăsare pe buton. Este metoda pe care taximetriştii din Bucureşti încă o mai folosesc, ajutaţi de dispozitive cunoscute drept "maimuţe". Poliţiştii au demonstrat, noaptea trecută, în faţa unei echipe Observator, cât de uşor pot fi fraudaţi clienţii. 

de Redactia Observator

la 11.07.2020, 16:50

Vezi și

Dispozitivul care măreşte preţul unei curse cu taxiul a fost descoperit de poliţişti în timpul unor razii în centrul Capitalei.

Poliţiştii au explicat că şoferul poate suprataxa cursa apăsând un singur buton amplasat pe volan.

"Apare de încasat suma de 27 de lei. Şi, deşi aţi văzut că maşina a stat aici pe loc, apare că a parcurs 10 km. 7.54 Asta înseamnă că încărca clientul în funcţie de cât dorea dânsul. Apăsa pe buton şi acel impulsor creştea preţul cursei", a explicat un agent.

Taximetristul a susţinut că aşa a cumpărat maşina.

Alt şofer de taxi oprit, altă neregulă găsită. Bărbatul le-ar fi făcut preţ clienţilor pe cursă fără să pornească aparatul.

Agenţii de la Rutieră împreună cu inspectorii RAR au verificat azi noapte zeci de autovehicule şi motocilete.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti: La nivelul Brigăzii Rutiere au fost înregistrate mai multre reclamaţii din partea cetăţenilor că se provoacă un disconfort fonic atunci când se deplasează pe drumurile publice.

80 de vehicule au fost verificate, fiind aplicate peste 50 de amenzi în valoare totată de aproximativ 30.000 de lei. Iar în jur de 20 de certificate de înmatriculare au fost retrase

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Taximetriști prinși cu "maimuța" în București, după o razie a polițiștilor