Taximetrist din Bucureşti, filmat de un client când se juca pe telefon în timp ce conducea

De Redactia Observator.
Publicat: 18.11.2019, 20:31.
Actualizat: 18.11.2019, 20:34

Scene revoltătoare în traficul din Bucureşti. Un taximetrist a fost filmat de un client când se juca pe telefon în timp ce conducea. Întrebat de ce nu respectă legea, şoferul a venit cu un argument halucinant. Susţine că legea este pentru începători.

Scene revoltătoare în traficul din Bucureşti. Un taximetrist a fost filmat de un client când se juca pe telefon în timp ce conducea. Întrebat de ce nu respectă legea, şoferul a venit cu un argument halucinant. Susţine că legea este pentru începători. Stupefiat de reacţia celui care îi punea viaţa în pericol, clientul a cerut să coboare din taxi şi a postat conversaţia pe Facebook.

Bucureşti, oră de vârf. În timpul discuţiei cu clientul, şoferul de taxi mută telefonul dintr-o mână în alta. În funcţie de curbe şi de momentele când are nevoie să schimbe vitezele.

Întrebat dacă "e legal să vă jucaţi pe telefon în timp ce conduceţi?", şoferul spune cu nonşalanţă că "dacă-mi asum amenda, eu consider că da".

Este momentul în care şoferul lasă, subtil, telefonul din mână. Discuţia devine halucinantă.

Filmarea a ajuns pe internet, postată de client. Sindicatul taximetriştilor a reacţionat ferm.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: Considerăm că nimeni nu este mai presus de lege. Împotriva acestul domn conducător auto, deja firma respectivă a întrunit Comisia de Disciplină şi se va propune o penalizare de zece la sută din salariu pe următoarele trei luni de zile

Pe 12 octombrie, legislaţia rutieră a fost modificată, după ce Sonia Simionov, în parteneriat cu Poliţia Română, a iniţiat Campania Observator: STOP live pe Facebook la volan, dă like vieţii!

Actuala lege prevede sancţiuni mai aspre pentru cei care folosesc dispozitive mobile la volan, în timpul mersului. Între 4-5 puncte penalizare şi până la 1.160 lei amendă. Plus, suspendarea dreptului de a conduce dacă, în acelaşi timp, mai este încălcată o altă regulă de circulaţie.

Sonia Simionov, reporter Observator: Atenţie la cuvântul: "mobil". Dacă maşina e dotată cu computer de bord, acesta poate fi utilizat, legal, spre exemplu, pentru a răspunde la telefonul conectat prin bluetooth la maşină. Dacă nu aveţi un astfel de ecran, puteţi face acelaşi lucru, din căşti. Fie prin buton, la cele cu fir, fie prin atingerea lor la cele wireless

Iar pentru cei care doresc să folosească aplicaţiile gps, singura variantă legală este să selectaţi adresa pe dispozitivul din led sau suport atunci când nu sunteţi în mers.

Doar într-o lună, poliţiştii au dat peste 4.100 de amenzi şi au suspendat aproape 640 de permise. Iar acţiuni dedicate acestui fenomen au loc, zilnic, în toată ţara.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.