Antena Meniu Search
x

De teama bolilor, românii iau tot mai multe medicamente

Din prea mare teamă de boli, românii îşi sabotează singuri sănătatea. Consumă tot mai multe medicamente, de multe ori preventiv, fără să treacă pe la un medic. Nu doar suplimente alimentare, din plante, ci şi antibiotice, extrem de periculoase în exces.

de Redactia Observator

la 16.05.2019, 22:21

Vezi și

Din prea mare teamă de boli, românii îşi sabotează singuri sănătatea. Consumă tot mai multe medicamente, de multe ori preventiv, fără să treacă pe la un medic. Nu doar suplimente alimentare, din plante, ci şi antibiotice, extrem de periculoase în exces. Doar în ultimul an, consumul de medicamente a crescut cu aproape 6 procente.

Pacienţi sau doar bolnavi închipuiţi, românii au început să meargă în farmacii ca la supermarket.

Peste 600 de milioane de cutii de medicamente au cumpărat doar în perioada aprilie 2018-martie 2019.

Şi au plătit 16 miliarde de lei pe pastile - cele mai multe destinate răcelilor, bolilor metabolice sau digestive. 

Medicii pun această creştere pe seama epidemiei de gripă din iarnă. Peste 100 oameni au murit la începutul anului, aşa că oamenii şi-au luat măsuri de precauţie. Chiar şi atunci când nu e cazul. 

Medicii atrag atenţia şi în privinţa abuzului de suplimente alimentare, care au devenit extrem de populare printre români. 

Când vine vorba de consumul de antibiotice în Uniunea Europeană, România se află în top cinci şi suntem fruntaşi la administrarea de astfel de medicamente după ureche.

Un obicei periculos, nu doar pentru că excesul afectează plămânii, rinichii şi sitemul digestiv. Ci şi pentru că ajungem să dezvoltăm rezistenţă la antibiotice, iar asta ne va pune viaţa în pericol atunci când avem cu adevărat nevoie de ele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De teama bolilor, românii iau tot mai multe medicamente