Antena Meniu Search
x

Terapia cu zumzet de albine. Turiştii pot dormi pe stupi în Timiş

Cum ar fi să dormiţi pe un pat plin cu albine? Aşa sună ideea unui apicultor din Timiş, care adus în ţară o nouă formă de terapie neconvenţională.

de Redactia Observator

la 30.10.2020, 11:26

Vezi și
  • Apicultorul a investit câte 1.000 de euro pentru fiecare căsuţă.
  • Clienţii pot dormi legănaţi de bâzâitul insectelor.

Cine vrea să încerce metoda este pus să doarmă, practic, peste nişte stupi în care albinele bâzâie. Este un sunet liniştitor, insistă apicultorul. În plus, aerul cu mireasmă de miere are un efect reconfortant.

Somn uşor... în zumzet de albinele. Este ideea lui Petru Erdoș, un apicultor din localitatea Silagiu, judeţul Timiș. Acesta este convins că dormitul pe stupi poate avea efecte benefice asupra organismului.

Petru Erdoş, apicultor: Avem patru familii de albine, sub patul pe care l-am pregătit pentru odihna oamenilor care vin să beneficieze de terapia dormitului pe stupi.

Apicultorul are deja două căsuţe făcute special pentru clienţi şi vrea să se extindă. Acesta spune că aerul de stup ar fi benefic pentru respiraţie, iar zumzetul albinelor oferă un somn liniştitor.

Petru Erdoş, apicultor: Avem o sită care dă voie doar la aerul medicinal să iasă din mijlocul stupului, unde lucrează albina şi aduce aici nectarul şi pregăteşte propolisul.

Turistă: Mă simt mult mai bine şi nu mai simt puseurile de tensiune pe care le aveam, e minunat aici, e frumos, e relaxant, e calm, e magnific.

Apicultorul a investit câte 1.000 de euro pentru fiecare căsuţă în care clienţii pot dormi legănaţi de bâzâitul insectelor. Acum vrea să mai construiască încă opt. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Terapia cu zumzet de albine. Turiştii pot dormi pe stupi în Timiş