Terapie la roata olarului, într-un atelier din Galaţi. Zeci de copii au învăţat să modeleze lutul
Iubesc tradiţiile româneşti şi se luptă să răzbată în era gadgeturilor. Vorbim despre meşterii olari, care reuşesc să-şi facă timp să-i înveţe şi pe alţii secretele acestui meşteşug.
Iubesc tradiţiile româneşti şi se luptă să răzbată în era gadgeturilor. Vorbim despre meşterii olari, care reuşesc să-şi facă timp să-i înveţe şi pe alţii secretele acestui meşteşug. Într-un atelier din Galaţi, zeci de copii s-au îngrămădit la roata olarului şi, cu puţin ajutor, au modelat vase din lut.
La doar câţiva ani, băieţelul să străduieşte să dea viaţă lutului. Ascultă cu atenţie indicaţiile meşterului popular şi, până la urmă, izbuteşte.
Curioşi, şi alţi copii se aşează la roata olarului. În fiecare colţ al atelierului se munceşte de zor.
Într-o eră a tehnologiei, Mihaela vrea să ducă tradiţiile mai departe. Are 13 ani, este olimpică naţională la olărit şi a răspuns provocării. A venit să-i înveţe pe copii secretele acestui meşteşug.
Experţii spun că olăritul poate fi un ajutor de nădejde. pentru cei care au uitat să zâmbească.
Joshua Nan, un cercetător din Hong Kong, a demonstrat că şedinţele de olărit sunt extrem de benefice pentru persoanele depresive.
Iar artiştii care lucrează cu ceramica vorbesc despre terapia prin artă, care duce la o mai bună înţelegere de sine, eliberarea anxietăţilor şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰