Antena Meniu Search
x

Omar Hayssam a fost prins intr-o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat!

Serviciile secrete ni l-au adus acasa pe Omar Hayssam, teroristul numarul unu al Romaniei. Intr-o operatiune de amploare, autoritatile romane au pus mana pe omul de afaceri

Vezi și

America l-a avut pe Bin Laden. Romania - pe Omar Hayssam. Un terorist cautat in intreaga lume, in cea mai mare vanatoare umana din istoria tarii. A fost adus in secret, la primele ore ale diminetii, cu o aeronava militara, pe baza 90. "Omar Hayssam se afla in prezent in arestul Politei Romane", a declarat Radu Stroe, Ministrul de Interne.

"Nu confirm ca a venit din Siria. Nu o sa spun de unde pentru ca aici e cheia. Operatiune neautorizata pe teritoriul altei tari", a declarat Traian Basescu. Ca si rapirea jurnalistilor, capturarea lui Omar Hayssam a fost o operatiune strict secreta. Militara, politista si diplomatica. La cel mai inalt nivel. A fost o noapte ce ramane in istoria a doua tari. Romania si Siria.

Predarea teroristului ar fi avut loc in capitala Siriei, Damasc. Cu o masina, autoritatile romane, insotite de cele siriene, l-ar fi dus pe Omar Hayssam in Beirut. Ii astepta aeronova militara, special pusa la dispozitie. In zorii zilei, avionul a aterizat pe baza 90, in Otopeni. La ora 06:40, Hayssam era in custodia unica a Politiei Romane. 20 de minute mai tarziu, teroristul numarul unu ajungea in arestul Politiei Capitalei. Imediat, Presedintia anunta vestea: dupa sapte ani, Hayssam e in Romania.

Intrebarile sunt multe. Cum a reusit sa fuga din tara? Ce implicare a avut in rapirea, din 2005, a jurnalistilor romani? E condamnat pentru rapirea lor, dar si pentru acte de terorism. Astfel, se ridica o alta intrebare. Cum se va putea negocia cu un terorist?

"Exista vreun tratat de extradare intre Romania si Siria? Nu", a spus Victor Ponta. De fapt, tratat exista, insa, premierul s-a referit la altceva. Omar Hayssam nu a fost extradat, ci predat, cu un pret, din nou, strict secret.

Predarea a fost facuta intr-o tara macinata de razboi civil. In lipsa unor informatii oficiale, se fac, acum, speculatii. Se stie clar ca, una dupa alta, tarile din Uniunea Europeana si-au inchis reprezentantele diplomatice din Damasc. Romania, insa, le pastreaza. Ar putea fi Omar Hayssam pretul negocierii? Ce urmari aduce aceasta decizie? Coincidenta sau nu, dupa sapte ani, intrebarile si raspunsurile au aceeasi origine. Politica externa a Romanei.

In 2005, presupusii rapitori cereau retragerea trupelor romane din Irak. Acum, Romania ramane cu oficiali diplomatici in Siria, dar cu teroristul numarul unu acasa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Omar Hayssam a fost prins intr-o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat!