Antena Meniu Search
x

Ce cred elevii și profesorii despre testele grilă la Bac și Evaluarea națională 2019 (Video)

Teste grilă Bac 2019. Părinții, elevii și profesorii au reacționat imediat la vestea introducerii de teste grilă la Bac și Evaluarea națională 2019, după anunțul făcut miercuri de reprezentanți ai Ministerului Educației.

Ce spun elevii si profesorii despre testele grila la Bac si Evaluarea nationala 2019 - Observator

Teste grilă Bac 2019. Părinții, elevii și profesorii au reacționat imediat la vestea introducerii de teste grilă la Bac și Evaluarea națională 2019, după anunțul făcut miercuri de reprezentanți ai Ministerului Educației.

Miercuri s-a anunțat introducerea testelor grilă la examenele de Bac 2019 și Evaluarea națională 2019, fără a exista în prealabil o consultare cu elevii, profesorii și părinții elevilor, iar seara erau deja postate pe site-ul edu.ro modele de teste grilă pentru Bac 2019 și modele de teste grilă pentru Evaluarea națională 2019.

Joi dimineață, acestea au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educației.

Teste grilă la Bac și Evaluare 2019. Părinți: Vrem amânarea testelor grilă

Pe acelaşi subiect

Referitor la introducerea testelor grilă la Bac 2019 și Evaluarea națională 2019, părinții, elevii și profesorii par să nu fie de acord cu această măsură.

Vicepreședintele Federației Asociațiilor de părinți a declarat, pentru Observator, că majoritatea părinților cer amânarea introducerii testelor grilă la examenele de Bac și Evaluarea națională din 2019.

"Am luat legătura cu reprezentanții părinților elevilor din școlile din București, iar majorotatea solicită amânarea introducerii de teste grilă la Bac și Evaluarea națională 2019.

Motivul este pentru că anul a început deja de 2 luni și să facem o astfel de modificare în condițiile în care elevii se așteaptă la un alt gen de evaluare, i-ar bulversa. Astfel că părinții solicită o amânarea a introducerii acestei metodologii", a declarat reprezentantul Federației asociaților de părinți.

Teste grilă la Bac și Evaluarea 2019. Profesor: "Grilele sunt mai grele"

La rândul lor, nici profesorii nu par să fie de acord cu testele grilă la Bac, cel puțin pentru elevii din anul școlar 2018-2019.

"Este o schimbare care survine într-un moment nepotrivit, mai ales pentru cei de-a XII-a. Dacă se intenționa o astfel de schimbare, părerea mea este că trebuia anunțată înainte de începerea anului școlar. Elevii sunt bulversați. Modelul de subiect presupune o mai mare atenție la detalii. Un copil bun va pierde la lucrurile de finețe", a declarat Ionela Neagoe, directoarea Colegiului "Gheorghe Lazăr", care este profesoară de limba română.

Referitor la modelele de subiecte la Bac 2019, publicate pe site-ul edu.ro, dar care ulterior au fost retrase, Ionela Neagoe a declarat: "Mă revoltă faptul că s-a scos elementul acela de creativitate, practic copilul nu mai poate să dovedească lucrul cu textul. S-a scos comentariul de text, s-a scos să argumenteze apartenența la un curent literar, s-a scos subiectul acela care le permitea copiklor să demonstreze că sunt creativi și că au înțeles textul. Nici pentru elevii mai slab pregătiți nu este mai bine. Dacă examenul se desfășoară corect, și nimeni nu se uită în strânga sau în dreapta, atunci nu se poate lua punctajul. Grilele sunt mai grele".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Ce cred elevii și profesorii despre testele grilă la Bac și Evaluarea națională 2019 (Video)