Antena Meniu Search
x

TIFF 2020, sub semnul controversei şi pandemiei. Marele trofeu, câștigat de o peliculă australiană

Maratonul filmelor difuzate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat astăzi, la Cluj-Napoca, după zece zile de competiţie şi spectacol. TIFF, primul mare festival din Europa care are loc în pandemie, a stat sub semnul controversei şi schimbărilor, în formulă restrânsă şi cu o mulţime de restricţii.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.08.2020, 23:45

Vezi și
  • Doar 500 de persoane au participat la gala de decernare a premiilor
  • Marele Trofeu Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, a fost câştigat de pelicula australiană "Babyteeth: Prima iubire"

Invitata surpriză a galei de decernare a premiilor TIFF, Marina Voica a cântat două dintre cele mai cunoscute melodii din repertoriul său. E printre puţinii artişti care nu au avut mască la eveniment.

Grupul actorilor independenţi a purtat acest accesoriu, în momentul protestului tăcut, în încercarea de a atrage atenţia asupra situaţiei din cultură.

Chiar şi doamnele în ţinute de seară şi-au acoperit faţa, cu măşti asortate la rochii. Unii au ales costume speciale, ca în vreme de pandemie.

Mihai Chirilov, director artistic TIFF: Iată, am ajuns aproape de final, fără incidente, cu lume speriată, dar fericită, care a venit seară de seară, chiar noapte de noapte la filme.

E drept, nu toţi au fost de acord cu regulile impuse de noul coronavirus. Cu o seară înainte, regizorul Cristi Puiu s-a revoltat din cauza lor, înainte de proiecţia filmului său. Organizatorii îi iau apărarea.

Mihai Chirilov, director artistic TIFF: Cristi Puiu nu a instigat la nepurtarea mastii, dimpotrivă, a fost un discurs foarte echilibrat, din care, din păcate, fiecare înțelege ce vrea.

Citește și:

Marele Trofeu Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, a fost câştigat de pelicula australiană "Babyteeth: Prima iubire". 

Monica Felea, distribuitor film: Babyteeth este un film care vorbeste despre iubire, vorbeste despre grija pentru cei din jurul nostru si mai mult decat orice, vorbeste despre speranta. Contează acest trofeu Transilvania. Ne-a dat speranta ca filmul acesta va ajunge intr-o zi, cumva, si in cinematografele din Romania. 

Anul acesta, doar 500 de persoane au participat la gala de decernare a premiilor, din cauza distanţării scaunelor, faţă de 5.000 de spectatori, câţi au fost anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » TIFF 2020, sub semnul controversei şi pandemiei. Marele trofeu, câștigat de o peliculă australiană