Antena Meniu Search
x

Tigările care nu ard au ajuns subiect de dezbatere în Parlament

Mulţi români au trecut de la ţigările normale la cele încălzite sau pe vapori, doar ca să poată fuma, când vor, în cluburi şi restaurante!

Vezi și

Mulţi români au trecut de la ţigările normale la cele încălzite sau pe vapori, doar ca să poată fuma, când vor, în cluburi şi restaurante! Nu au făcut o alegere prea fericită, pentru că şi aparatele de fumat ar putea fi interzise în spaţiile publice. Asta după ce mai mulţi medici şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale cer parlamentarilor modificarea legii.

Chiar dacă nu ard, ţigările fără fum nu sunt lipsite de riscuri, spun medicii. Şi-au susţinut punctul de vedere în Senat, in comisia de sănătate.

Magdalena Ciobanu, medic pneumolog: "Aceste ţigări conţin în primul rând nicotină, gudron. Până una, alta, în clipa în care un om inahlează nicotină, inima începe să bată mai repede, apare vasoconstricţia, riscul unui inafrct micardic, dezvoltării hipertensiunii, accidentului vascular cerebral."

Ţigările fără fum sunt permise acum în multe cafenele, restaurante sau birouri. Iar reclamele sunt prezente în multe locuri publice, a semnalat Raed Arafat, printr-o postare pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Cu sau fără ardere, fumatul provoacă dependenţă, avertizează specialiştii. Studii făcute recent vorbesc despre riscuri mai mici asupra sănătăţii în cazul consumatorilor de ţigări fără fum.

Studiile efectuate arată clar ca ţigările electronice sunt mai puţin nocive pentru sănătate decât cele clasice. Marea problemă este că publicul larg nu înţelege asta. 

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun reprezintă a doua cauză majoră de decese din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tigările care nu ard au ajuns subiect de dezbatere în Parlament