Tinerii din generaţia Z încalcă cel mai des regulile de la locul de muncă
Rău cu rău, dar mai rău fără rau. Este expresia rostită tot mai des de patronii români care se confruntă nu doar cu lipsa forţei de muncă, dar şi cu ineficienţa angajaţilor. Nouă din zece manageri spun că ar renunţa şi mâine la o parte din salariaţii care nu dau randament la locul de muncă.
Rău cu rău, dar mai rău fără rau. Este expresia rostită tot mai des de patronii români care se confruntă nu doar cu lipsa forţei de muncă, dar şi cu ineficienţa angajaţilor. Nouă din zece manageri spun că ar renunţa şi mâine la o parte din salariaţii care nu dau randament la locul de muncă. În acelaşi timp nu o fac pentru că nu au pe cine să aducă în locul lor. Cei care încalcă cel mai des regulile sunt tinerii din generaţia Z, consideraţi de altfel şi cei mai independenţi şi creativi angajaţi.
"Nu eşti angajat? Nu! Ce vârstă ai? 21. Şi de ce nu lucrezi? Că nu vreau!", este răspunsul pe care angajatorii se plâng că îl aud tot mai des de la generaţia Z, tinerii născuţi după 1996.
Dacă totuşi muncesc, tinerii nu sunt loiali firmei şi pun viaţa personală pe primul loc, spun patronii. Şi asta deşi studiile au aratătat că Generaţia Z este cea mai competentă din punct de vedere tehnologic, iar angajaţii sunt capabili să lucreze pe 5 ecrane deodată.
Cei mai conştiincioşi angajaţi sunt consideraţi cei din generaţia milennials, născuţi între 1981 şi 1995
Doar unu din 10 patroni şi-ar păstra angajaţii, arată un studiu al unui site de joburi. Din cauza crizei de pe piaţa muncii, şefii acceptă însă şi personal mai slab pregătit.
Dacă de mâine angajatorii ar păstra în companie doar angajații performanți, aproape 20% dintre aceştia ar concedia aproape jumătate din personal şi unul din patru şefi spune că ar pastra între 50 şi 75% dintre angajaţi.
Doar 14% dintre patroni dau sancţiuni angajaţilor şi mai puţin de 10% îi dau afară pe salariaţii care nu-şi fac treaba.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰