Tinerii din toată ţară sunt ajutaţi să evolueze prin intermediul unui curs de Growth Mindset

De Redactia Observator.
Publicat: 05.11.2020, 13:06.
Actualizat: 05.11.2020, 13:14

Căutăm succesul în tot ceea ce facem. Acest proces începe din copilărie şi îşi are rădăcinile în mesajele pe care părinții sau cei apropiaţi le transmit copiilor, încă de mici, dar şi în modul în care aceştia învaţă să aibă o mentalitate de învingător. Iar acest lucru, spun specialiștii, se poate învăța!

Larisa Sohorca a creat un sistem care încurajează atingerea performanței la copii, printr-o mentalitate de progres, bazată pe perseverență. Ea susține săptămânal un curs de Growth Mindset la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, la care participă copii din toată țara. Tema cursului din această săptămână a pus accent pe modul în care interpretarea cuvintelor "efort" și "perseverență" poate influența atingerea unui obiectiv.

Larisa Sohorca, specialist în inteligență emoțională Şcoala FDVDR: Am discutat despre perseverență și felul în care ei pot să aplice perseverența, ori pe parte academică, ori în zona de social, în hobby-urile lor, în activitățile lor, în starea de bine. Dacă ei asociază efortul cu ceva dificil, atunci este mai greu să progreseze, dacă ei asociază efortul cu un pas important către progres, atunci, cu siguranță vor reuși.

Adolescenţii înscriși la acest curs învață cât de ușor este să progreseze spre performanță, dacă își schimbă mentalitatea, când se raportează la țelul pe care și l-au propus, dar și care este rolul perseverenței în viața de zi cu zi.

Andreea, cursant Şcoala FDVDR: Mi se pare că fix ideea de Growth Mindset pe care ne-o prezintă doamna profesoară la curs, ideea că în orice situație poți să găsești partea bună și chiar dacă ceva nu iese așa cum trebuie, întotdeauna poți să găsești o cale să faci situația să fie în favoarea ta.

Însă drumul spre succes depinde și de alegerile pe care le fac adolescenții, atunci când trebuie să opteze pentru viitoarea profesie. Și cu cât un copil ajunge să își cunoască mai bine propriile capacități, resurse și competențe, cu atât șansele de a avea succes sunt mai mari.

Florentina Negrescu, psiholog, Şcoala FDVDR: Continuăm procesul care a fost deja început acasă de către părinți, de susținere și de dezvoltare a copiilor. Îi ajutăm pe adolescenți să devină conștienți de ceea ce știu și ceea ce pot, să diferențieze între aceste două categorii.

Manrico și Mara s-au înscris la Cursul de Consiliere și orientare în carieră de la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, pentru că doresc să beneficieze de ajutor de specialitate, pentru a îşi identifica propriile capacități, resurse și competențe, necesare descoperirii domeniului profesional potrivit.

Mara, cursant Şcoala FDVDR: Mă ajută foarte mult să mă cunosc mai bine pe mine însămi, să îmi apreciez calitățile și să încerc să îmi îmbunătățesc punctele slabe. Îmi oferă posibilitatea să mă analizez mai bine pe mine însămi și lucrurile pe care vreau să le fac în continuare, lucrurile pe care trebuie să le fac în viață.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro