Antena Meniu Search
x

Tocana de păstrăv, deliciul din tărâmul Bucovinei

În Bucovina, la poalele munţilor Călimani, se află localitatea Panaci, cunoscută drept raiul pescarilor. Despre izvoarele minerale de aici se spune că au proprietăţi tămăduitoare, dar oamenii locului folosesc apa pentru alimentarea păstrăvăriilor. Dacă aveţi drum prin zonă trebuie să ştiţi că aici puteţi gusta cele mai bune tocane de păstrăv, gătite cu peştele proaspăt. 

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 17:40

Vezi și
  • Tocana de păstrăv, o mâncare delicioasă
  • Rețeta, la lemne de foc

Păstrăvul nostru este un păstrăv fântânel. Este cel mai apropiat de păstrăvul indigen, care creşte şi în râul care alimentează şi păstrăvăria noastră.

În tigaia pusă pe grătarul încins, la foc iute ajung prima dată legumele culese din propria grădină: ceapa verde,morcovul, ţelina, păstârnacul şi ardeiul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În armonia de arome şi culori se pune apoi păstrăvul tăiat fâşii şi puţină apă de izvor.

Înainte de a lua tigaia de pe foc se adaugă câteva frunze de spanac, măcriş sălbatic, mărar şi pătrunjel. Toate vor da un gust şi o aromă mai intensă preparatului.

Acum tocana de primăvară este gata. Şi cum bucătăria autentică se bazează pe folosirea a tot ce natura are de oferit preparatul se aşează pe o farfurie din piatră decorată cu flori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tocana de păstrăv, deliciul din tărâmul Bucovinei