Antena Meniu Search
x

TOP 4 cele mai eficiente moduri prin care te poți deplasa într-un oraș aglomerat

Aglomerația este sufocantă, iar locuitorii marilor orașe petrec zilnic ore întregi în trafic. Cu toate acestea, există câteva soluții care te-ar putea ajuta să te simți ca peștele în apă în mijlocul traficului haotic.

Aglomerația este sufocantă, iar locuitorii marilor orașe petrec zilnic ore întregi în trafic. Cu toate acestea, există câteva soluții care te-ar putea ajuta să te simți ca peștele în apă în mijlocul traficului haotic.

Bucureştiul este oraşul din Europa cel mai afectat de ambuteiaje, fiind urmat de capitala Poloniei, în timp ce, la nivel mondial, Istanbul şi Mexico City sunt oraşele afectate cel mai mult de traficul rutier aglomerat, potrivit unui clasament prezentat de publicaţia elveţiană Le Matin.

Traficul nu este de invidiat nici în celelalte mari orașe ale țării, de aceea tot mai multe persoane caută alternative la mijloacele obișnuite de transport, precum autovehiculele și transportul public în comun.

Iată care sunt cele mai eficiente moduri prin care te-ai putea deplasa într-un oraș aglomerat și ce metode de transport folosesc occidentalii pentru a evita ambuteiajele:

1. Un biciclu

Ceea ce în urmă cu câteva decenii părea rodul imaginației creatorilor de filme SF a devenit realitate. Tot mai multe persoane aleg să se deplaseze prin marile orașe cu ajutorul unui biciclu Airwheel. Un astfel de mijloc de transport îmbină știința cu tehnologia și este, în același timp, un punct de reper în industria materialelor. Structura de baza a cadrului de magneziu îl face ultraușor și foarte manevrabil. Prin urmare, cine deține un astfel de biciclu Airwheel spune adio ambuteiajelor și poate ajunge într-un timp record în orice parte a orașului.

2. Bicicleta

Plimbările cu bicicleta reprezintă o activitate foarte sănătoasă pentru organism, însă ea poate fi mai mult decât atât. Ciclismul devine tot mai răspândit în România și este ales cu precădere de persoanele care aleg să renunțe la mașina personală pentru a ajunge la serviciu mai repede decât până acum. Avantajele unui astfel de mijloc de transport sunt evidente: ajungi mai repede de acasă la birou decât cu mașina (o coloană lungă de mașini care staționează în trafic poate fi depășită foarte rapid), practici un sport și arzi foarte multe calorii într-un timp record.

3. Trotineta

Până nu demult, trotineta era considerată ca fiind un mijloc de transport apreciat doar de copiii care se joacă în parcuri, însă lucrurile s-au schimbat enorm în ultimii ani. Trotineta este folosită de tot mai mulți adulți, care aleg să meargă la serviciu sau la o întâlnire cu prietenii în oraș cu ajutorul trotinetelor clasice sau al celor electrice, care ating viteze de peste 20 m/h.

4. Scuterul

Există un motiv pentru care scuterele sunt atât de apreciate în țări precum Italia sau Grecia: sunt foarte manevrabile și pot fi parcate aproape oriunde. În plus, în orașele cu străzi înguste și cu foarte mulți turiști, scuterele devin cea mai bună soluție pentru localnici de a ajunge rapid dintr-un loc în altul. Însă scuterele pot fi foarte utile și în orașele aglomerate din România. Sunt mai mici decât motocicletele, sunt mult mai ieftine, mult mai ușor de întreținut, iar avantajele pe care le oferă în mediul urban sunt identice.

Foto: shutterstock.com/Photosebia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » TOP 4 cele mai eficiente moduri prin care te poți deplasa într-un oraș aglomerat