Antena Meniu Search
x

Video Tradiția păstrată la înălțime: Ouă roșii ciocnite în costume de ski, în stațiunea Rânca

Cei care au vrut să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei au mers în staţiunea Rânca, din Gorj. Aici, Paştele arată mai degrabă ca un Crăciun. Pe pârtii, încă este zăpadă de aproape doi metri aşa că turiştii au ciocnit ouă roşii echipaţi în costume de ski.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.05.2021, 20:07

Vezi și

La peste 1.700 de metri altitudine, iarna e încă la ea acasă. În prima zi de Paşte, în Rânca, temperatura a urcat până la aproape 20 de grade, dar tabloul a fost unul potrivit mai degrabă pentru Crăciun. Doar drobul şi ouăle roşii au amintit de Sărbătorile Pascale.

Constantin Pănescu – cabanier: "Ciorbă de curcan, curcanul, prima dată îl fierbem şi apoi băgăm unul la cuptor, unul îl pregătim pentru proţapul de astăzi lângă alt miel la cuptor şi alt miel la proţap".

În plus, în vârf de munte, turiştii au găsit linişte şi pârtii încă deschise. E cel mai lung sezon de schi din ultimii 25 de ani.

Turist: "De lângă Ploieşti venim, de la Valea Călugărească. Venim aici de mulţi ani. E prima oară când venim de Paşti. Am fugit de aglomeraţia de pe Valea Prahovei/ Am fost aseară la Înviere, iar astăzi aşteptăm mielul la proţap ş curcanii. Ouăle deja le-am spart, am ciocnit. E totul superb". 

Pe acelaşi subiect

Paște în peisaj de Crăciun

"-Vă dau vestea bună. Se schiază încă 15 zile de-aici încolo

-Rep. E cel mai lung sezon din ultimii ani

-Cam aşa ceva. S-a mai întâmplat acum vreo 25 de ani, când se ţinea Cupa 1 mai la schi"

Deşi ne aflăm la început de mai, în staţiune, încă sunt troiene de doi metri.

Constantin Pănescu – cabanier: "Crăciun cu ouă roşii. În Rânca, nu e prima dată. În 2019, chiar a nins vreo 12-13 centimetri în ziua de 1 mai. La Rânca, ne aşteptăm la orice".

Chiar dacă au petrecut Învierea la cota 1.700, turiştii au luat Lumina Sfântă, după miezul nopţii, de la biserica din staţiune, unde au participat şi la slujbă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tradiția păstrată la înălțime: Ouă roșii ciocnite în costume de ski, în stațiunea Rânca