Un primar din Arad îndeamnă oamenii să doneze bani familiilor îndoliate în loc să cumpere coroane

De Redactia Observator.
Publicat: 19.10.2020, 20:05.
Actualizat: 19.10.2020, 21:51

Pe principiul "banii aduc fericirea", un primar dintr-o comună din Arad a găsit o alternativă la tradiţionalele coroane funerare de pe mormintele localnicilor.

În loc de jerbe, oamenii sunt încurajaţi să facă donaţii în cutiuţa instalată de primărie. Familia îndoliată are numai de câştigat, unde mai pui că şi cimitirul e curat, îşi susţine edilul demersul.

Sătul de munţii de jerbe uscate din cimitirele comunei, primarul a găsit o solutie inedită: oamenii să lase familiei îndoliate banii în locul florilor.

Corneliu Popi Morodan, primar Ghioroc: Este o cutiuță de tip poștal prin care se pot introduce plicuri sau direct bănuți, cum decide fiecare.

Un singur om a dezaprobat ideea din cei 4.200 de localnici. Toţi ceilalți au fost de acord cu montarea cutiilor pentru donaţii în capelele din cele patru cimitire din Ghioroc şi alte două sate.

Corneliu Popi Morodan, primar Ghioroc: Nu am vrut altceva decât să intrăm în lumea civilizată, așa cum în occident se întâmplă deja de ani buni.

Adepţii tradiţiei pot în continuare să depună coroane de flori. Însă tot mai mulţi localnici, indiferent de confesiune, se declară cuceriţi de noul obicei.

Localnică: O idee genială, părerea mea.

Localnic: De ce să dai niște bani în plus care să rămână acolo mizerie la mormânt, când poți să ajuți omul în situația aia.

Localnică: Coroanele oricum le aruncă peste 6 săptămâni. Și banisorii prind bine la familie.

Localnică: Pentru oamenii care sunt săraci și nu au posibilități, mai bine primesc un ban decât o floare.

Iniţiativa loveşte însă din plin în afacerile florăriilor .

Angajată pompe funebre: O să rămân fără loc de muncă. Și nu mai sunt așa de tânără să îmi găsesc loc de muncă în altă parte.

Tradiţia coroanelor funerare a fost precedată de împodobirea pomilor, pe care oamenii îi purtau la mormânt, în semn de omagiu pentru cel mort.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro