Tradiții românești promovate prin brunch, în Transilvania
Dragostea de Transilvania trece prin stomac. Brunch-ul, un obicei britanic modern, a devenit în ultimii ani mijloc de promovare a tradiţiilor şi culturii gastronomice autentice româneşti.
Dragostea de Transilvania trece prin stomac. Brunch-ul, un obicei britanic modern, a devenit în ultimii ani mijloc de promovare a tradiţiilor şi culturii gastronomice autentice româneşti. În Mureş, un neamţ plecat definitiv din ţara lui atrage turiştii cu mâncăruri sofisticate, iar în Sibiu, bucatele tradiţionale româneşti aduc în fiecare weekend zeci de turişti în vechile sate săseşti.
O combinaţie între prânz şi micul dejun, brunchurile din Transilvania sunt ocazia perfectă pentru ca turiştii, români şi străini, să cunoască locuri autentice. Dar cum dragostea trece prin stomac, şi iubirea pentru vechile sate săseşti începe cu friptura de miel, tocăniţa la ceaun, supa de chimen sau prăjitura hencleş.
Turiştii au fost încântaţi să ajungă şi în turnul slaninilor. Turlă a bisericii construite în secolul 14, locul este încă folosit în acelaşi scop de cei 12 saşi care mai trăiesc în Stejărişu.
Brunchurile sunt organizate la fiecare sfârşit de săptămână până în luna octombrie, iar accesul costă 100 de lei de persoană.
Tot un brunch, dar unul fusion, pot degusta şi turiştii care aleg zona Mureşului. În Cund, un neamţ ne promovează locurile tradiţionale.
Şi în Cund, ca şi în Stejărişu, după ce oaspeţii mănâncă în tihnă, pleacă la plimbare, să cunoască cu adevărat viaţa satului săsesc.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰