Antena Meniu Search
x

Tratamentele naturiste pot anula sau dubla efectul medicamentelor

Daca e din plante, n-are cum sa faca rau. E garantia pe care ti-o ofera orice vanzator de la magazinul naturist, in cautare de profit. Lista contraindicatiilor e lunga, chiar si pentru remedii banale daca plantele sunt combinate cu medicamente.

Vezi și

“Omega-3 pe care il luam noi pentru scaderea colesterolului, are rolul de a subtia sangele. Deci,  riscul este de hemoragii. In momentul in care luam un tratament cu antibiotice din clasa tetraciclinelor, trebuie sa stim clar ca nu luam suplimente pe baza de calciu. Interfera cu anumite enzime hepatice si influenteaza astfel metabolizarea unor medicamente”, explica Beatrice Spateanu, farmacist.

Amanunte pe care vanzatorii uita sa le mentioneze. Sau, pur si simplu, nu le stiu. Asta desi majoritatea cumparatorilor se ghideaza dupa sfaturile lor.

Remediile naturale asociate cu medicamentele pot fie sa le anuleze acestora efectul, fie sa il dubleze. De multe ori, dubleaza si efectele adverse. Pacientii care iau deja medicamente pentru inima trebuie sa se fereasca de remediile cu ceai verde sau echinaceea.

Suplimentele pe baza de calciu blocheaza actiunea medicamentelor pentru digestie, in timp ce remediile cu usturoi sau scortisoara nu sunt recomandate diabeticilor, pentru ca ridica nivelul glicemiei in sange.

Asa ca vorbiti cu medicul inainte sa luati orice tratament, oricat de natural ar fi el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Tratamentele naturiste pot anula sau dubla efectul medicamentelor