Antena Meniu Search
x

Video Trecerea de pietoni "dublă" care îi nedumereşte pe localnici. "N-aţi văzut aşa ceva, vă garantez!"

În timp ce multe localităţi din ţară se plâng de lipsa marcajelor rutiere, în Rădăuţi, Suceava sunt prea multe. Pe una dintre străzile oraşului, pietonii sunt puşi în faţa unei dileme: ce trecere de pietoni să aleagă. Poziţionate la doar câţiva metri una de cealaltă, zebrele îi induc în eroare şi pe şoferi. Dilemă au şi locuitorii unei comune din Iaşi unde trecerea de pietoni a fost trasată pe câmp.

de Angela Bertea

la 21.03.2023, 17:58

Vezi și

"Uite nici nu mă opresc! Opreşte-mă! Dragii mei, n-aţi văzut aşa ceva, vă garantez!", spune un bărbat. Pe o stradă din municipiul Rădăuţi, din Suceava, pietonii şi şoferi se tem că văd dublu. În această zonă, autorităţile au considerat că o singură trecere de pietoni nu este de ajuns. "Autostrada de pietoni, nu trecere de pietoni!", continuă localnicul din imagini.

Trecerea "dublă" de pietoni din Rădăuţi

Deşi o explicaţie pentru abundenţa de treceri de pietoni ar fi, gestul autorităţilor nu face decât să stârnească mai multă confuzie. Iar dacă pentru pietoni e dificil să aleagă pe unde trec, pentru şoferi este şi mai greu să înţeleagă unde şi când se opresc. 

"În această zonă există două unităţi de învăţământ, una pe partea dreaptă, cealaltă pe partea stângă. În momentul de faţă, fiecare unitate de învăţământ este cu trecerea ei de pietoni", arată Angela Bertea, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Trecerea dublă nu este însă ceva nou. Ea este acolo de ani de zile iar localnicii, chiar dacă uşor confuzi, nu mai sunt chiar deranjaţi de ea. "Pentru numărul de elevi, sunt foarte mulţi şi să se poată fluidiza. Stau toţi la o singură trecere? Dacă te gândeşti, nu sunt de ajuns nici trei, nici patru!", crede un localnic. "Poate aia e pentru copii până în 14 ani şi asta este pentru copii peste 14 ani", comentează un altul.

Ce spun autorităţile

Autorităţile spun că au încercat să acopere una dintre treceri cu o vopsea specială, însă nu a fost suficient de puternică, iar zebra a apărut iar pe şosea. "S-a făcut deja un referat de necesitate în acest sens pentru a chema o freză care să raşcheteze efectiv aceste treceri", a declarat Bogdan Loghin, primarul din Rădăuți.

"Poliţia Rutieră va decide care dintre ele va rămâne, iar cealaltă fie va fi ştearsă, fie va fi folosită ca presemnalizare", spune Florin Pînzaru, arhitect Primăria Rădăuți.

O decizie finală în privinţa trecerii de pietoni câştigătoare ar trebui să se ia săptămâna viitoare. Nu vorbim însă de singura minune rutieră din Moldova. Într-o comună din Iaşi autorităţile au făcut o trecere de pietoni, cu tot cu indicatoare, în mijlocul câmpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Trecerea de pietoni "dublă" care îi nedumereşte pe localnici. "N-aţi văzut aşa ceva, vă garantez!"