Trei tineri din Bihor au pus pe roate o afacere profitabilă. Procesează, apoi prepară legume şi fructe bio
Ideea unor tineri din Bihor a salvat recoltele ţăranilor, în satele din Depresiunea Beiuşului. Trei prieteni au pus pe roate o afacere. Procesează, apoi prepară legume şi fructe bio.
Ideea unor tineri din Bihor a salvat recoltele ţăranilor, în satele din Depresiunea Beiuşului. Trei prieteni au pus pe roate o afacere. Procesează, apoi prepară legume şi fructe bio. Rezultatul muncii lor e în borcanele cu zacuscă, murături şi dulceţuri, fără urmă de conservanţi, care ajung în restaurante şi magazine. De afacerea lor au auzit şi străinii care comandă dulceaţa de ardei iuţi din Bihor.
Şi toate sunt produse bio, crescute doar cu îngrăşăminte naturale, în serele ţăranilor din Depresiunea Beiuşului. Până acum câţiva ani roadele grădinilor şi livezilor se stricau în câmp sau rămâneau nevândute pe tarabele pieţelor. Ideea unor tineri din Bihor le-a salvat recolta şi a pus pe roate o afacere profitabilă.
Au investit 25 de mii de lei într-o hală de procesare a fructelor şi legumelor şi au adunat din satele bihorene cele mai vechi reţete de zacuscă sau dulceţuri. Produc aproape o sută de borcane pe zi.
Produsele le-au vândut mai întâi prietenilor, apoi li s-a dus repede vestea. Clienţii lor sunt, în special, familiile cu copii.
Străinilor le plac hribii muraţi la borcan sau dulceaţa de ardei iute. Preparatele făcute la foc mic sunt căutate şi în restaurantele din zonă.
După un meniu cu produse tradiţionale, răsfăţul vine din vârf de munte: Sirop de zmeură.
An de an agricultorii se plâng că produsele lor nu mai au loc în pieţe sau hypermarcheturi. Tone de legume şi fructe se strică sau ajung hrană pentru animale, în timp ce românii mănâncă tot mai mult din import.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰