Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trotineta, mai rapidă decât trenul pe anumite porțiuni de cale ferată

Curg promisiunile de la CFR. Până la finalul anului, oficialii companiei de stat promit că viteza medie a trenurilor se va dubla: de la 40 de kilometri pe oră la 80. Cum vor reuşi să facă asta, dacă n-au bani? Nici ei nu ştiu să explice.

de Redactia Observator

la 08.10.2019 , 21:10

Curg promisiunile de la CFR. Până la finalul anului, oficialii companiei de stat promit că viteza medie a trenurilor se va dubla: de la 40 de kilometri pe oră la 80. Cum vor reuşi să facă asta, dacă n-au bani? Nici ei nu ştiu să explice. Este cert, însă, că, pe anumite porţiuni de cale ferată un tren poate fi depăşit uşor de o trotinetă.

Bucureşti - Satu Mare, 14 ore. Iaşi - Timişoara, 13 ore. Să traversezi ţara cu trenul e un calvar pe care îl trăiesc zilnic peste 100 de mii de călători.

Sunt porţiuni de cale ferată pe care locomotivele nu depăşesc viteza de 15 kilometri pe oră. Mai puţin decât o trotinetă electrică.

Vezi și

În total, pe liniile noastre sunt peste 200 de restricţii de viteză. La jumătate faţă de anul trecut, se laudă şeful CFR, care susţine că toate vor fi eliminate până în ianuarie. Cum? E greu de explicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu speranţa rămân şi călătorii care îşi pierd timpul şi răbdarea în trenurile CFR - care au reuşit să acumuleze, în doar un an, patru milioane şi jumătate de minute de întârzieri.Viteza medie a trenurilor de călători din ţara noastră este de doar 40 de kilometri pe oră. Asta înseamnă că pot fi depăşite, inclusiv de acesată trotinetă. Nici cu trenurile de marfă nu ne putem lăuda. Ating o viteză medie de doar 20 de km pe oră. De două ori mai mică faţă de acum 30 de ani.

Iar din 2003 n-am mai cumpărat niciun vagon nou. Asta deşi în 2017 a fost înfiinţată o instituţie special pentru asta: să cumpere trenuri.

Ministerul Transporturilor a promis că vor fi reparate 500 de vagoane în acest an, dar ţinta e greu de atins.

Pe lângă deficitul uriaş de garnituri, întreg sistemul feroviar e şubred. Chiar Ministerul Transporturilor recunoştea anul trecut că din cei 14 mii de kilometri de cale ferată, peste 9000 nu prezintă siguranţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Trotineta, mai rapidă decât trenul pe anumite porțiuni de cale ferată