Trusa de prim-ajutor, care ar putea salva vieți, considerată obiect inutil de mulți șoferi
Trusele de prim ajutor din maşini sunt o necunoscută pentru majoritatea şoferilor. Chiar dacă suntem obligaţi prin lege să intervenim atunci când suntem martorii unui accident, nu ştim cum să o facem. Şi uneori nici nu avem cu ce.
Trusele de prim ajutor din maşini sunt o necunoscută pentru majoritatea şoferilor. Chiar dacă suntem obligaţi prin lege să intervenim atunci când suntem martorii unui accident, nu ştim cum să o facem. Şi uneori nici nu avem cu ce. În urmă cu două săptămâni, pe o autostradă din Italia, un român a ţinut în viaţă doi oameni cu ajutorul trusei medicale din TIR-ul pe care-l conducea. În România, cinci oameni mor în fiecare zi pe şosele.
În cazul în care suntem martorii unui accident rutier cu victime, trebuie, în primul rând, să sunăm la 112. Dar, până la venirea ambulanţelor, putem face ceva. Putem acorda primul ajutor.
În trusa obligatorie din orice maşină, găsim pansamente pentru răni, folie izotermă pentru izolarea unui pacient ars sau în hipotermie, faşă elastică pentru imobilizarea luxaţiilor sau a fracturilor, comprese sterile, mănuşi, o foarfecă şi, extrem de important, instrucţiuni.
- Val de accidente după ninsoarea abundentă din ultimele zile. Zeci de persoane au ajuns la spital cu entorse,...
- Prăpăd pe şosele după ninsorile abundente. În Bucureşti se anunţă aproape o jumătate de metru de zăpadă, o...
- "Mamă, frate!" Val de accidente în ţară, din cauza zăpezii. Ninsorile abundente continuă în sud până miercuri
- "Nu am văzut niciodată atâta zăpadă". Două furtuni fac ravagii în SUA. Sute de accidente rutiere cu zeci de...
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Amenda pentru nerespectarea regulilor este de 725 de lei. În timp ce o trusă de prim ajutor costă între 30 şi 100 de lei.
Există totuşi speranţă: sunt şi şoferi care ştiu unde se află trusa medicală şi cum să o folosească.
La fel de important este să faceţi un curs de prim ajutor, pentru a interveni corect în caz de urgenţă.
Atunci când se produc accidente rutiere, nu doar că putem, ci avem obligaţia să intervenim. Avem obligaţia să acordăm primul ajutor. Numai anul acesta, 19 mii de şoferi au fost amendaţi pentru lipsa sau expirarea trusei medicale din maşini.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰