Antena Meniu Search
x

Video Tură inedită de rafting. Elevii unui liceu din Oradea au navigat cu plute făcute din PET-uri

O tură de rafting se poate face nu doar în bărci și caiace, ci și pe o plută construită din PET-uri. Au demonstrat asta elevii unui liceu din Oradea, care au muncit un semestru întreg pentru a fabrica două astfel de ambarcaţiuni. Este deja o tradiţie pentru liceenii de aici să iasă pe Crişul Repede cu plutele făcute din PET-uri. Este modul lor de a promova colectarea selectivă a deşeurilor. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 09:14

Vezi și

Un semestru întreg au vânat elevii liceului Friedrich Schiller din Oradea bidoanele de cinci litri şi PET-urile de care aveau nevoie pentru fabricarea plutelor.

Paul: Am reușit să facem o plută mare de 5 saci pe 6 și încă una mai mică pentru două persoane de 3 saci pe 4. Eu am contribuit cu doi saci de flacoane pe care i am strâns de la rude apropiate, de la prieteni. Mergeam pe la ei și îi întrebam dacă ar putea să ne ajute. 

Ariana: Am adunat foarte multe flacoane, le-am pus în saci, fetele au cusut sacii între ei şi băieţii au aranjat toate flacoanele. 

Pe o astfel de plută se pot urca 15 persoane, fără să existe riscul de scufundare. Prin această acțiune, elevii și profesorii au vrut  să atragă atenția asupra necesităţii colectării selective. 

Pe acelaşi subiect

Ciprian Sirca, profesor sport Liceul teoretic Friedrich Schiller Oradea: Scopul este că în fiecare an să dăm o importanţă mai mare reciclării, colectării selective, să încurajăm voluntariatul. 

Elevii au navigat pe Criş cu două plute făcute din PET-uri

Elevii împreună cu dirigintele lor au vâslit mai bine de 3 kilometri, pe apele Crișului Repede, iar pentru că vremea a fost călduroasă, copiii au făcut şi o baie în râu.

Denis: O experiență nouă, mi-a plăcut. A fost greu, dar foarte tare. 

Reporter: Ce a fost greu?

Denis: Vâslitul, foarte greu.

Bianca: Am sărit toţi în apă şi ne-am distrat şi a fost bine. 

Elevii orădeni fac astfel de acţiuni încă din 2014. PET-urile folosite la fabricarea plutelor vor fi reciclate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Tură inedită de rafting. Elevii unui liceu din Oradea au navigat cu plute făcute din PET-uri