Turismul all-inclusive salvează planeta de poluare
Turismul all-inclusive salvează mediul înconjurător! E teoria specialiştilor americani, care susţin că resorturile de acest tip sunt mai prietenoase cu natura. Aici, turiştii găsesc tot ce-şi doresc într-un singur loc.
Turismul all-inclusive salvează mediul înconjurător! E teoria specialiştilor americani, care susţin că resorturile de acest tip sunt mai prietenoase cu natura. Aici, turiştii găsesc tot ce-şi doresc într-un singur loc. Fără prea mult du-te vino, fără să folosească transportul individual şi să contribuie la traficul care sufocă tot mai multe destinaţii. Un lucru pe care încep să-l înţeleagă şi mulţi hotelieri români.
De la nord la sud, litoralul românesc se laudă cu 30 de hoteluri all-inclusive. În acest resort din Mamaia, în fiecare vară, sunt găzduiţi câte 2.000 de turişti pe zi. Au totul de-a gata aici. De la cazare şi mâncare din belşug, până la petreceri tematice şi alte activităţi de grup.
Este tocmai avantajul găsit de jurnaliştii CNN în faţa turismului individual, care poluează mai mult mediul înconjurător. Transportul în comun este doar primul pas spre o planetă sănătoasă.
- A murit Amalia, tânăra de 19 ani implicată în înfiorătorul accident din Mamaia. Un Mercedes s-a rupt în două,...
- Șoferul vinovat de producerea tragediei din Constanța a fost arestat. Tânărul ar fi condus cu 170 km/oră în...
- ANIMAŢIE. "Maşina parcă a fost tăiată cu flexul". Cum şi-a condus un şofer băut de 21 de ani prietenul spre...
- Cursa mortală din Constanţa, surprinsă de camere. Impactul a fost atât de violent că bucăţi din maşina ruptă...
- El este tânărul care a murit în înfiorătorul accident din Constanţa. Matei avea doar 22 de ani şi venise la...
În plus, turismul în masă poate distruge şi destinaţii celebre care au ajuns să aibă şi de 10 ori mai mulţi vizitatori decât locuitori.
În faţa acestui fenomen, resorturile all-inclusive, ridicate de obicei în zone izolate, pot fi soluţiile salvatoare. Mai ales acolo unde hotelierii îşi produc singuri materia primă.
Cel mai mare lanţ hotelier din Mamaia are propria producţie de legume şi fructe. La 30 de kilometri de Constanţa există 12 solarii unde cresc de toate, de la roşii şi castraveţi până la verdeţuri.
Dacă în Grecia turiştii sunt întâmpinaţi la all inclusive cu ulei de măsline şi vin din producţia proprie, în Covasna, brânzeturile maturate sunt mândria locului.
Anul trecut, pe aeroporturile lumii, au fost înregistraţi 1,4 miliarde de turişti, o cifră record. Iar numărul lor va creşte, în acest an, cu 4%, estimează Organizaţia Mondială a Turismului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰