Antena Meniu Search
x

170.000 de turiști așteptați pe litoral, în cel mai aglomerat weekend din acest an

Începe cel mai aglomerat weekend pe litoral! 170.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare. Din cauza pandemiei, anul acesta, turiştii nu vor putea asista la spectaculoasele exerciţii militare din Portul Constanţa. Vor putea admira doar trecerea navelor în larg. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.08.2020, 21:38

Vezi și
  • În acest weekend se celebrează, pe litoral, Ziua Marinei.

În vara pandemiei e destul loc sub soare la mare. Şi asta deşi în alţi ani în weekendul de Sfânta Maria nu puteai arunca un ac. 

Răzvan Chițan, administrator plajă: Înainte de weekendul de Sfântă Mărie, n-aveai loc să mergi nici în diagonală. Acum mergi aşa, n-ai cum, te duci. E totul gol. E dezastru anul acesta faţă de anii trecuţi. Undeva la 60% pierdere ca încasări faţă de anii trecuţi. 

Chiar şi aşa, se anunţă cel mai aglomerat weekend pe litoral. 

170.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână pe întreg litoralul românesc, mai mult faţă de alte perioade din acest sezon. Mulţi au ales special această perioadă ca o tradiţie de Ziua Marinei.

Anul acesta, turiştii vor sta la distanţă de spectacolul de Ziua Marinei. Festivitatea va avea loc în Portul Militar, unde va fi prezent şi preşedintele României, dar spectatorii nu vor avea acces. Nu vor mai fi nici exerciţii militare, iar Zeul Neptun nu va mai veni pe mare. 

Bricul Mircea va fi acostat la mal, aşa că va putea fi admirat de aproape, dar turiştii nu vor mai putea urca la bord. 

Ziua Marinei este atipică anul acesta. Turiştii nu vor mai merge pe faleza Cazinoului, ci vor admira spectacolul navelor din larg direct de pe plajele din Constanţa, Mamaia sau Năvodari. 

Pe cer vor survola ţărmul Constanței elicoptere Puma Naval, aeronave Mig 21 Lancer, dar şi F16 - de la Baza Mihail Kogălniceanu. Vestea bună este că vremea va fi frumoasă- soare cu 27 de grade Celsius, iar apa mării are în medie 25 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » 170.000 de turiști așteptați pe litoral, în cel mai aglomerat weekend din acest an