Ca să scape de caniculă, turiștii au dat fuga la munte
Pe aşa temperaturi ridicate, o escapadă în răcoarea unei peşteri poate fi alegerea perfectă. În ultimul weekend de vară, mulţi turişti au luat drumul staţiunilor montane. Şi nu puţini au fost cei care au trecut şi pe la Peştera Valea Cetăţii, din Braşov.
- Un bilet costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.
- Iar vizitatorii intră în serii, la intervale de câte 20 de minute.
De la Cetatea Râşnov, unii turişti au urcat în maşinile de tip safari, alţii au luat-o pe jos, pe cărările şerpuite de munte. Primii au ajuns mai repede, ceilalţi au admirat însă, la pas, natura.
De la indicator şi până la intrarea în peşteră sunt câteva sute de metri. Dar efortul a meritat. De cum au ajuns, i-a învăluit răcoarea. o adevărată mană cerească în zilele caniculare.
Andreea, ghid turistic: Este o pestera jurasica, s-a descoperit in anul 1949. Inainte, se putea intra doar pe burta. S-a muncit, s-a scos pamant de aici ca sa se poata intra in picioare, normal.
Chiar dacă-i mică, Peştera Valea Cetăţăţii este considerată una dintre cele mai moderne şi mai frumoase din Europa de Est. Are poteci din fibră de sticlă şi este iluminată cu leduri.
Se foloseşte acest sistem pentru a nu deranja coloniile de lilieci şi pentru a-i face pe turişti să se simtă ca într-un palat de cleştar.
Un bilet costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Iar vizitatorii intră în serii, la intervale de câte 20 de minute.
O escapadă la 9 grade celsius au făcut şi turişltii care au vizitat Peştera Rădesei, situată în Parcul Natural Apuseni. Într-un astfel de decor, fericirea copiilor a fost garantată.
Peștera Cetatea Rădesei este unică în România datorită hornurilor care râzbat tavanul și. prin care îşi croiesc drum stropii de apă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰