Antena Meniu Search
x

Turiștii români care vor să plece în vacanță în străinătate, supuși unor restricții aspre (Video)

Vara trece, restricţiile rămân. Grecia cere test negativ la coronavirus până la sfârşitul lunii. Şi nu doar turiştilor, ci şi celor care merg în interes de serviciu sau pentru o urgenţă medicală. Iar Germania a extins zona de risc din România şi a inclus pe lista neagră Bucureştiul şi alte 17 judeţe.

de Redactia Observator

la 13.08.2020, 21:41

Vezi și
  • Românii care vor să intre în Grecia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ.
  • Românii care intră în Germania pot opta să fie testați gratis de autoritățile germane.

După aproape o mie de cazuri înregistrate în cinci zile, timp în care şi-au depăşit de trei ori recordul de infectări cu coronavirus, grecii nu mai cred în relaxare. 

Oficialii au prelungit restricţiile de călătorie până la sfârşitul lunii. Ba chiar le-au înăsprit. Oricine intră în ţară trebuie să prezinte testul negativ pentru Covid-19. Adică şi cei care merg în Elada în scop profesional, pentru o urgenţă medicală şi chiar şi cetățenii greci și cetățenii străini cu drept de rezidență.

Este o lovitură grea pentru turism. Pandemia a redus zborurile către paradisul elen cu aproape 75%. 

Edmond Bică, patronul unei agentii de turism: După introducerea testului şi la aeroporturi, deja numărul de turişti a scăzut destul de mult. Apreciez că suntem undeva la 30% cel mult, faţă de anul trecut. Cred că tendinţa se va menţine până la sfârşitul sezonului. 

Pentru angajaţii din industria ospitalităţii, este un drum sigur spre faliment. O simt pe pielea lor şi întreprinzătorii români din Grecia. 

Antreprenor român din Atena: Economic ne-au dat jos. Nu mai avem parcă aceeaşi speranţă. Pierderile sunt majore. Sunt mai mult de 48%, ca să nu zic 53%.

Turiştii români sunt nemulţumiţi şi spun că au redus bugetul de vacanţă din cauza testelor cerute. 

Mădălina Gabriela, turistă în Lefkada: Ne-au testat pe absolut toţi şi la graniţă. Nu înţeleg de ce ne-au mai pus să mai dăm milioane pe teste în România, dacă oricum ei ne-au testat şi la vamă. E ca şi cum nu au încredere în testele noastre. 

Nici Germania nu ne primeşte cu braţele deschise. A adăugat pe lista zonelor de risc Bucureştiul şi încă 10 judeţe din România. Asta înseamnă că toţi cei care vin de aici au două opţiuni: fie îşi fac testul în ţară cu cel mult 48 de ore înainte, fie sunt testaţi gratuit la 72 de ore după sosirea în Germania. Iar până la primirea rezultatelor stau în izolare. În caz contrar, riscă sancţiuni de până la 25.000 euro. În teorie, este simplu, doar că în Bavaria aproape 45 de mii de oameni din 85.000 testaţi nu şi-au primit rezultatul. 

Volkmar Weckesser, purtător de cuvânt Centogene: Timpul de aşteptare este sub 15 minute, aşa că oamenii vin şi trec prin zona destinată testării şi putem să sporim capacitatea de testare în continuare dacă vrem să facem asta. Nu există griji cu privire la aceasta. 

De pe urma pandemiei, a avut de suferit şi turismul din Spania, a doua cea mai vizitată ţară din lume. Numărul ridicat de cazuri i-a ţinut departe pe turişti, vara aceasta. 

Depăşiţi de situaţie, tot mai mulţi patroni din Mallorca îşi închid hotelurile. Între timp, Galicia este prima regiune care interzice fumatul la terase şi în zonele aglomerate. Viciul îi încurajează pe oameni să îşi dea jos masca. În plus, experţii cred că odată cu fumul s-ar răspândi şi virusul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Turiștii români care vor să plece în vacanță în străinătate, supuși unor restricții aspre (Video)