Antena Meniu Search
x

Delta Dunării, o destinație preferată de tot mai mulți turiști români în vremea pandemiei de coronavirus (Video)

Delta Dunării a devenit una dintre cele mai sigure alegeri de vacanţă în această perioadă. Iar cifrele arată asta. Numărul turiștilor a crescut cu până la 50 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pensiunile cu grădini generoase şi plimbările cu caiacele oferă turiștilor distanţarea fizică necesară, dar amplifică și respectul pe care trebuie să îl avem pentru natură. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 06.08.2020, 22:53

Vezi și
  • Numărul turiștilor din Deltă a crescut deja cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Plimbările cu barca pe canalele din Delta Dunării sunt mereu o încântare pentru turişti şi motivul principal pentru care tot mai mulţi aleg să îşi petreacă vacanţa acolo. 

Acum este momentul în care colegii noştri cameramani rămân cu bărcile cu motor într-un punct, iar noi vom intra pe canale înguste, acolo unde vom putea să ne bucurăm în linişte de peisajele spectaculoase din Delta Dunării.

Odată ajunse caiacele printre sălcii şi stuf, întreg peisajul pare rupt dintr-o poveste. 

Experienţa cu caiacul trebuie să fie relaxantă, aşa că padela se mişcă uşor, iar ghidul nostru ne învaţă pas cu pas ce trebuie să facem pentru a ne putea bucura din plin de plimbare. 

Robert Gîndilă, ghid: Trasee avem o multitudine. Putem pleca din Mila 23, unde ne aflăm acum. Putem merge către Letea, putem merge către Crişan, putem face doar lacurile de aici, din jurul Milei. 

Paradisul verde unic în Europa are din ce în ce mai mulţi vizitatori, mai ales în acest an. 

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase destinaţii din România şi din Europa. Iar acum devine încet-încet una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă în vremuri de pandemie pentru că aici cu adevărat putem vorbi despre distanţare fizică.

Ecoturismul a luat avânt în rândul investitorilor din Deltă, chiar dacă riscurile sunt mai mari. Stuful folosit la acoperiș şi lemnul sunt extrem de inflamabile. 

Denisa Mocanu, manager pensiune: Am folosit numai materiale naturale: lemn, stuf. Am încercat să respectăm arhitectura zonei. Avem o grădină de legume pe care le folosim la bucătărie. 

Cătălin Țibuleac, preşedinte Asociaţia de Management al Deltei Dunării: Dacă până acum conceptul de ecoturism era o fata morgana, apărea și dispărea în Delta Dunării, iată că de data aceasta marea majoritate a operatorilor de turism se orientează spre această formă.

În acest sfârşit de săptămână sunt așteptați aici 10.000 de turiști, iar managerii agențiilor spun că anul acesta numărul celor care au ales Delta ca destinație de vacanţă a crescut cu până la 50 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Delta Dunării, o destinație preferată de tot mai mulți turiști români în vremea pandemiei de coronavirus (Video)