Antena Meniu Search
x

Uber îşi modifică din nou tarifele. Va fi mai ieftin decât taxiul

Uber va opera la început de toamnă a doua scădere de preţ de anul acesta. De data aceasta, este mai competitiv ca niciodată. De asemenea, mai schimbă câteva reguli.

Uber va opera la început de toamnă a doua scădere de preţ de anul acesta. De data aceasta, este mai competitiv ca niciodată. De asemenea, mai schimbă câteva reguli.

În primăvară, Uber reducea tariful pentru a se pregăti de sezonul estival, când în Capitală sunt mai puţin utilizatori. Acum, anunţă o serie de schimbări pentru a face serviciul mai accesibil pentru cât mai mulţi pasageri şi soferi parteneri în Bucureşti.

Noua strategie debutează pe 30 august, ora 10:00. La aproape un an şi jumătate după debutul în Bucureşti, uberX şi UberSelect vor avea tarife reduse cu 10, respectiv 30%.

Totodată, criteriile de acces pe platformă pentru parteneri au fost modificate. Astfel, noile condiţii vor permite mai multor şoferi să conducă cu Uber. Implicit, disponibilitatea serviciului creşte şi ai putea găsi mai uşor maşină data viitoare. În ceea ce priveşte scăderile per serviciu, uberX devine cel mai ieftin serviciu, dacă îl compari cu Taxify sau taximetria clasică, având de azi un tarif de 1,3 lei pe kilometru.

Apoi, pe platformă Uber vor fi acceptate maşini în stare bună de până la 15 ani vechime, faţă de 10 ani iniţial. Compania susţine că măsura vine în contextul în care parcul auto din România are numeroase maşini mai vechi de 10 ani în stare foarte bună, care pot fi valorificate prin acest serviciu.

Cei care vor alege uberX, vor merge cu maşini ca Dacia Logan, Peugeot 207, Skoda Fabia, Volkswagen Polo sau Renault Clio. Noile tarife uberX presupun acel cost de bază de 1,3 lei, cu 1,3 lei per kilometru şi 0,22 lei pe minut. Tariful minim va fi de opt lei, cu o taxă de anulare a comenzii, după cinci minute, de şase lei.

De cealaltă parte, UberSelect rămâne un serviciu superior, dar şi aici vor fi operate modificări. Va avea maşini de până la 10 ani vechime şi va include mai multe modele, precum Audi A3, Citroen C4, Dacia Duster sau Ford Focus. Noile tarife presupun un cost de bază de 1,65 lei, 1,65 lei per kilometru şi 0,28 lei per kilometru. Tariful minim va fi de 10 lei, cu taxă de anulare după cinci minute de şase lei.

Sursa: adevărul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Uber îşi modifică din nou tarifele. Va fi mai ieftin decât taxiul