Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucis de o bacterie luata din spital

E alerta la Spitalul Judetean din Timisoara. Un pacient operat pe creier ar fi murit. Nu in urma interventiei, ci a complicatiilor provocate de infectia cu o bacterie luata din spital. Medicii recunosc ca virusul din spitalul lor a imbolnavit zeci de persoane.

de Redactia Observator

la 11.07.2013 , 16:58

Dar spun ca omul nu si-ar fi luat tratamentul. Mai multe persoane, care-au trecut si ei prin asta, au organizat ieri un protest in fata spitalului.

Interventia, extrem de dificila, a fost un succes. Si totusi, ceva s-a intamplat. Tatal ei a luat o bacterie din spital.

“A luat o bacterie. Clostridium Difficile. Mi-au spus ca este o bacterie luata de la ei din spital. Mi-au dat un tratament, pentru el si mi l-au trimis acasa. Pe fisa de externare scrie ca aceasta bacterie este in stare acuta”, spune fiica barbatului.

Vezi și

Acasa, Petru Cosmaschi, in varsta de 56 de ani, a inceput sa se simta din ce in ce mai rau.

“Singura problema ce ne-a dat de cap a fost febra, care doctorii ne-au spus ca e normala in urma contactarii acestei bacterii. Si diareea”, mai spune fiica victimei.

Au fost exact simptomele date de bacteria pe care omul o capatase. Pentru ca medicii nu au instiintat-o de gravitatea infectiei, femeia ii acuza pe medici. I-a dat deja in judecata, pentru malpraxis. Iar doctorii o recunosc. Nu sunt straini de bacteria din spitalul lor.

“Din noiembrie 2012 si pana in prezent, au fost inregistrate 145 de cazuri, dintre care 15 s-au imbolnavit la noi in spital” explica Liana Dacilescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara.

Aceeasi bacterie care l-a doborat pe barbat i-a imbolnait sip e ceilalti pacienti. Mai multi oameni s-au strans ieri in fata aceluiasi spital, intr-un protest tacit, dupa ce, spun ei, au trecut prin situatii asemanatoare. Si cumnatul femeii ar fi patit acelasi lucru.

In momentul de fata, conducerea spitalului a deschis o ancheta.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Ucis de o bacterie luata din spital