Antena Meniu Search
x

Un argeşean a rămas fără bolidul de lux, în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj la cămătari

Ghinion pentru un bărbat din Argeş. Omul şi-a pierdut autoturismul în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj unor cămătari pentru un împrumut de zece ori mai mic.

de Monica Palade

la 22.01.2021, 18:50

Interiorul unui Mercedes
Un argeşean a rămas fără bolidul de lux, în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj la cămătari - Profimedia
  • Un argeşean a rămas fără bolidul de lux, în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj la cămătari
  • I-a scos maşina la vânzare cu acte false
  • Ce spun anchetatorii 

Pentru că a întârziat cu plata dobânzii, bărbaţii i-au vândut maşina cu acte false. 

Argeşeanul s-a împrumutat cu 5.000 de euro în luna ianuarie a anului trecut. A lăsat ca şi garanţie o maşină de lux. Înţelegerea presupunea ca în momentul în care dădea banii înapoi, să îşi recupereze autoturismul. 

I-a scos maşina la vânzare cu acte false

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar cel care avea maşina a scos-o la vânzare, fără să-i spună proprietarului.

A falsificat toate actele şi s-a trecut în ele ca fiind proprietar. A falsificat chiar şi ştampila şi semnătura organului fiscal, aşa că cel care a cumpărat-o nu a bănuit nimic. 

A plătit pentru autoturism 60.000 de euro, bani care acum sunt pierduţi. 

Cel care a pus totul la cale a fost reţinut de poliţişti. La percheziţii i-a fost ridicat şi autorismul lui, o maşină de lux. El este acum acuzat de camătă, de abuz de încredere, de fals şi uz de fals. 

Ce spun anchetatorii 

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar intrat în posesia unui Mercedes S Class, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.

Pentru sâvârșirea faptei, bărbatul ar indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsicate.

În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identicat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.

„Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Pitești, cu sprijinul poliţiștilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Pitești, la locuinţa celui în cauză, ocazie cu care au fost identicate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și Porsche Cayenne, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator”, susţine IPJ Argeș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Un argeşean a rămas fără bolidul de lux, în valoare de 60.000 de euro, după ce l-a lăsat gaj la cămătari