Antena Meniu Search
x

Video Un artist sibian oferă lecţii gratuite de muzică pentru medicii şi asistentele din spitale

Este modul prin care tânărul doreşte să le mulţumească celor care, timp de un an, au luptat în prima linie împotriva virusului Sars Cov 2.

de Redactia Observator

la 09.02.2021, 09:54

Vezi și
  • Cursurile gratuite durează jumătate de oră şi sunt programate în fiecare luni şi miercuri
  • Cadrele medicale care vor să se înscrie se pot programa telefonic

Cadrele medicale au fost încântate de ideea de a se relaxa învăţând să cânte la tobe, aşa că mulţi s-au înscris deja la cursuri.

Daniel este asistent medical la un spital din Sibiu. Pentru el, ultimul an a fost unul istovitor din cauza pandemiei. De aceea, când a aflat că un artist sibian oferă lecţii de muzică, nu a mai stat pe gânduri. S-a înscris la cursuri, iar acum. învaţă să cânte la tobe.

Daniel Leichiţă, asistent medical: A fost un an foarte greu şi nu mă aşteptam să fie chiar atât de greu. Aştept să vină şi colegii, poate facem o echipă de de tobişti, la spital.

Andrei Marcovici este muzicianul care oferă lecţii gratuite cadrelor medicale. El spune că ideea i-a venit anul trecut, din dorinţa de a oferi ceva celor care au luptat în prima linie, în spitale, împotriva coronavirusului.

Andrei Marcovici, muzician: Să ne arătăm cumva în acelaşi timp susţinerea faţă de cadrele medicale care au dus practic toată această pandemie în spinare. Astăzi e plin, miercuri e plin. Şi se tot înscriu. E un instrument care îţi dă foarte multă independenţă la picioare, mâini, deci nu e chiar uşor, aşa cum pare, dar în 10-15 minute reuşesc cam un ritm să îi învăţ, măcar un ritm.

Cadrele medicale sunt încântate de noile lecţii pe care le iau

Medic: Colegii mei, care sunt în focul acţiunilor, să aibă un relaş. Într-adevăr, simţi că te eliberezi. Mă bucur că sunt aici şi că aş vrea să merg mai departe.

Cursurile gratuite durează jumătate de oră şi sunt programate în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00 şi 19:00. Cadrele medicale care vor să se înscrie se pot programa telefonic, sunând la secretariatul Filarmonicii din Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un artist sibian oferă lecţii gratuite de muzică pentru medicii şi asistentele din spitale