Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bacteriile ucigaşe fac noi victime? Un bărbat de 65 de ani a murit după ce s-ar fi suprainfectat într-un spital din Timişoara

de Redactia Observator

la 06.03.2017 , 14:13

Noi dezvăluiri ale jurnalistului Cătălin Tolontan trag un nou semnal de alarmă referitor la bacteriile ucigaşe. Un bărbat de 65 de ani din judeţul Bacău ar fi murit după ce ar fi luat bacterii din spital, chiar din secţia de Terapie Intensivă, se arată pe tolo.ro.

Omul a fost operat la Spitalul Judeţean din Timişoara, în decembrie.

Exact atunci se opera într-un spital din Bucureşti şi Georgiana, tânăra din judeţul Bacău, care ulterior a murit tot după o infecţie nosocomială.

Vezi și

Bărbatul a fost operat la Spitalul Judeţean din Timişoara de endocardită acută și subacută, se arată pe tolo.ro. Operaţia reuşeşte, însă, după aceea, apar bacteriile intraspitalicești.

Pacientul de 65 de ani, mutat la secţia de ATI, se suprainfectează, practic, îi sunt depistaţi germeni bacterieni în căile respiratorii superioare.

De la spitalul din Timişoara, el ajunge în spitalul din Miercurea Ciuc, ca să continuie tratamentul pentru acest tip de bacterie.

Din cauza organismului slăbit, pacientul face însă bronhopneumonie și moare la începutul lunii februarie, la o săptămână distanţă de Georgiana, tânăra de 36 de ani, tot din judeţul Bacău, care a murit cu două bacterii rezistente la antibiotice în sânge, dintre care una recunoscută de spitalul unde a fost operată, Bagdasar-Arseni.

Momentan, de la Spitalul din Timişoara, din care bărbatul de 65 de ani ar fi luat bactariile intraspitaliceşti, nu a venit nicio reacţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Bacteriile ucigaşe fac noi victime? Un bărbat de 65 de ani a murit după ce s-ar fi suprainfectat într-un spital din Timişoara