Antena Meniu Search
x

Un bărbat declarat mort în urmă cu 14 ani, a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași

Un bărbat a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași, după ce a fost declarat mort, dintr-o eroare, în urmă cu 14 ani. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat că bărbatul de 70 de ani din comuna Bivolari fusese declarat decedat de un funcționar neatent. Și mai bizar este că omul a aflat abia în acest an că, în actele oficiale, el nu mai există.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.12.2020, 14:17

Un bărbat declarat mort în urmă cu 14 ani, a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași
Un bărbat declarat mort în urmă cu 14 ani, a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași - Profimedia Images
  • Bărbatul de 70 de ani a aflat recent că el a figurat mort în acte în ultimii 14 ani.

Procesul a început pe data de 17 iunie 2020. Atunci, Starea Civilă a solicitat, în contradictoriu cu Primăria comunei Bivolari și Vasile R., îndreptarea erorii comise de un funcționar neatent. Mai exact, ofițerul Stării Civile a cerut ștergerea mențiunilor privind decesul ieșeanului în vârstă de 70 de ani.

Eroarea a fost descoperită după 14 ani 

Cei de la Starea Civilă au mai menționat că, din verificarea extraselor de uz oficial de pe actele de naștere, s-a constatat că mențiunile respective au fost corect înscrise pe actul de naștere – exemplarul II al lui C.V., care chiar a decedat, dar nu și la Vasile R., care este în viață. Magistrații au constatat din documentele depuse la dosar că există o diferență între codul numeric personal al bărbatului decedat și cel al septuagenarului ieșean, scrie bzi.ro.

Acum, magistrații au admis acțiunea formulată de către Starea Civilă Bivolari.

Instanța admite cererea formulată de către petenta Starea Civilă, prin Lucreția Cibotaru, în calitate de ofițer de Stare Civilă, delegat al Primăriei comunei Bivolari. Anulează mențiunea de deces: „decedat act din 22 iunie 2006, înregistrat la Primăria Sectorului 5 București” și mențiunea privitoare la „codul numeric personal…”, înscrise pe actul de naștere – exemplarul I al numitului Vasile R.”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat declarat mort în urmă cu 14 ani, a fost ”readus” la viață de judecătorii din Iași