Antena Meniu Search
x

Video Un colț de rai, departe de cozi și aglomerație, la doar câţiva kilometri de DN1

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt pline ochi weekend de weekend. Cei care vor să fugă de agitaţie şi să scape de cozile interminabile, există au soluţii. Una dintre ele, un mic colţ de rai, la doar câţiva kilometri de DN 1.

de Redactia Observator

la 12.02.2021, 10:08

Vezi și
  • Istoria locului a fost îmbogăţită şi de un membru al familiei Cantacuzino.
  • Turiştii se pot bucura şi de bucatele specifice zonei.

În Măgureni, o aşezare păzită de dealuri, există o mulţime de atracţii pentru turişti: de la ture de off road, până la vizitarea Grotei Pustnicului Anton, un loc încărcat de istorie. 

La 19 kilometri de Ploieşti şi la nici 5 de DN 1, înainte să te loveşti de aglomeraţia către staţiunile de pe Valea Prahovei, poţi să faci un popas Măgureni. Aşezarea s-a format la intersecţia a două drumuri comerciale extrem de importante în vechime.

Grota Pustnicului Anton

Istoria locului a fost îmbogăţită şi de un membru, conform tradiţiei, al familiei Cantacuzino, care a ales să se retragă aici, într-o grotă. El a rămas în amintirea celor de acum drept "Pustnicul Anton".

După mai bine de trei kilometri de mers pe un drum extrem de dur, un drum de off road, ajungem la Grota Pustnicului Anton. 

Răzvan Dobre, proprietar: Am reuşit să găsesc o fotografie cu ruinele hanului, făcută undeva la o mie nouă sute, 1903-1904. Aşa am încercat să reinterpretez gospodăria, bazându-mă pe fotografii, bazându-mă pe multă informaţie pe care o aveam de la bunbici, de la străbunici.

Pe lângă ambianţa tradiţională, turiştii se pot bucura şi de bucatele specifice zonei, gătite în bucătării de vară lipite cu pământ sau pe o plită improvizată deasupra unui foc de crengi sau coceni.

După o drumeţie prin pădure, este, probabil, timpul pentru odihnă. În Măgureni există şi o casă de oaspeţi cu un decor inspirat din cel al unui han apărut în această zonă în secolul al optsprezecelea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un colț de rai, departe de cozi și aglomerație, la doar câţiva kilometri de DN1