Antena Meniu Search
x

Consult oftalmologic pentru copil, mai complicat decat o combinatie norocoasa la Loto

Sanatatea copiilor si timpul parintilor sunt doar detalii intr-un sistem sanitar care se joaca mereu cu nervii nostri! La spitalul de pediatrie Marie Curie din Bucuresti, bonul de ordine si buna dispozitie a asistentului medical fac legea

Vezi și

Daca nu te numeri printre norocosii care prind unul dintre cele 20 de tichete, sanatatea copilului mai are mult de asteptat. Lipsa de interes pentru pacienti a unor medici sau poate un sistem legislativ defectuos transforma o simpla consultatie intr-o adevarata aventura. "De exemplu, noi am fost ieri, n-am stiut ca e cu bon, cu programare si desi copilul avea conjunctivita, adica nu era chiar asa ceva, era grav, nu m-a primit", a spus o mama. "Eu ieri n-am prins bon, ca am venit tarziu si nu m-a primit!", s-a plans un alt pacient.

Chiar si cu bonul de ordine in mana nu ai garantia ca vei fi consultat. Multi pacienti se plang ca unii medici nu vin la program iar asteptarea lor este in zadar. "Nu a mai venit doctorul. Am stat de dimineata de la opt fara un sfert pana la 12 jumatate", a spus un parinte.

Pentru un banal consult sunt sanse mari sa ajungem la spital si saptamani la rand, ore bune in fiecare zi. In vreme ce parintii simt gustul disperarii si al timpului pierdut, cei mici isi pierd rabdarea. Spre disperarea asistentelor, care ii cearta.

Un haos absolut legal. Medicii specialisti din policlinici si spitale pot consulta in fiecare zi 20 de pacienti externi si opt internati, asa ca restul pot fi refuzati cu zambetul pe buze. Si asta n-ar fi singura problema. "Noi avem angajati doi medici acolo, din pacate unul dintre ei este in concediu fara plata si, practic, aceasta a dus la aglomerarea pacientilor la un singur medic ramas disponibil", a declarat directorul spitalului Marie Curie.

O problema pe care mai marii spitalului promit ca o vor rezolva in cel mai scurt timp. Totusi si medicii tin sa-i traga de maneca pe unii pacienti care vin la consultatii. "Atunci cand vii intr-un ambulatoriu, deci nu esti o urgenta medico-chirurgicala, consultatia se realizeaza pe baza unui bilet de trimitere", a adaugat directorul. Bilet pe care multi parinti nu-l au. Medicul care vede pacientul fara trimitere ar putea fi pus de Casa de Asigurari sa plateasca din buzunarul propriu. Asa ca, inainte de consultatie, mai apare si trierea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Consult oftalmologic pentru copil, mai complicat decat o combinatie norocoasa la Loto