Antena Meniu Search
x

Un om fără speranţă, salvat în ultima clipă

A aşteptat 11 ani un rinichi. L-a primit când credea că nu mai are nicio speranţă. Când virusul care îi măcina şi ficatul îl făcea aproape incalificabil pentru un transplant.

Vezi și

"Am crezut că poate nu-i pentru mine. Am zis că poate, printr-un noroc"

De 11 ani, Marius nu mai îndrăznea să spere. La un rinichi sănătos, la o viaţă normală.

Ştia că şansele lui la un transplant sunt mici, de când a luat şi virusul hepatitei C.

Pentru pacienţii cu hepatită transplantul e aproape un vis. Infecţia scade şansele de reuşită, aşa ca prioritate au pacienţii sănătoşi.

De sărbători, viaţa i-a dat lui Marius un cadou nepreţuit. Un bărbat din Constanţa, bolnav şi el de hepatita C, a murit din cauza unui atac vascular cerebral. Familia a hotărât să îi doneze rinichii. Iar unul dintre ei a ajuns la Marius.

"Exact când am împlinit 11 ani de dializă am fost sunat să vin la transplant. Aveam emoţii, tremuram. Îmi venea să şi plâng, îmi venea să şi râd", spune Marius.

Cei doi rinichi au salvat două vieţi. Şi le-au dat şanse celor doi pacienţi să lupte şi cu boala de ficat. Virusul hepatitei C afectează în primul rând ficatul.

Pacienţii ajung la ciroză sau chiar cancer. Iar cei care au insuficienţă renală nu se pot califica niciodată pentru un transplant de ficat.

Dacă primesc însă un rinichi sănătos, şansele să rezolve şi problema ficatului cresc considerabil.

"Aş vrea să le mulţumesc celor care s-au gândit la noi. Persoana iubită pe care au avut-o trăieşte prin noi", spune acum Marius.

Anul acesta, peste 100 de familii au reuşit să transforme durerea în speranţă şi au donat organele rudelor care au murit.

Trei sute cincizeci de vieţi au fost salvate prin transplant, numai în 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un om fără speranţă, salvat în ultima clipă