Antena Meniu Search
x

Un copil de 150 de kilograme a scăpat de povară

La doar 14 ani, cântăreşte 150 de kilograme. Cât trei de vârsta lui. Cristi suferă de obezitate morbidă. Grăsimea i-a pus stăpânire pe organe, dar şi pe viaţă. Ajunsese chiar să nu mai iasă din casă, de ruşine

Vezi și

La doar 14 ani, cântăreşte 150 de kilograme. Cât trei de vârsta lui. Cristi suferă de obezitate morbidă. Grăsimea i-a pus stăpânire pe organe, dar şi pe viaţă. Ajunsese chiar să nu mai iasă din casă, de ruşine.

Cu ajutorul fundaţiei Mereu Aproape, adolescentul a primit astăzi, o nouă şansă la viaţă. O intervenţie chirurgicală de reducere a stomacului îl va ajuta să slăbească. România este pe locul trei în Europa, când vine vorba despre obezitatea infantilă.  

Problema a plecat in 2011, cand a murit mama. Atunci a avut el primul soc puternic. Dupa care au urmat tot felul de probleme, a intrat intr-o depresie, a inceput sa manance, copiii au inceput sa faca misto de el, sa rada de el ca s-a ingrasat, iar manca pe fond nervos si a intrat asa, intr-un cerc vicios. 

Şi a ajuns aici, în punctul în care doar bisturiul îl mai poate salva. ANIMAŢIE Un strat de ţesut adipos îi înveleşte strâns fiecare organ. Din cele 150 de kilograme, 72 sunt grăsime pură. Medicii au decis să-i mişcoreze considerabil stomacul, pentru ca stratul de grăsime să fie eliminat treptat.

Reducerea stomacului prin metoda chirurgicala laparoscopica MUSCA este o procedura de 40 de minute, cu tehnologie modernă.

Şi cu rezultate sigure. Cristi va slăbi 20 de kilograme doar în prima lună. Adolescentul speră să revină la o greutate mai normală până în toamnă, când va intra la liceu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un copil de 150 de kilograme a scăpat de povară